Смажені огірки: сивочолий рецепт жовпляків від радіоведучої Ярини Скуратівської

07.08.2019
Смажені огірки: сивочолий рецепт жовпляків від радіоведучої Ярини Скуратівської

Смажені огірки Ярини Скуратівської.

Ярина Скуратівська — відома радіоведуча — не втомлюється шукати в народі цікаві деталі побуту, харчування, роботи та дозвілля нашого народу в давнину, продовжуючи цю чудову традицію своїх батьків. 
 
 
Про смажені огірки, напевне, мало хто знає, отож радіоведуча проводить для нас цікавий екскурс-розвідку — з гумором, завзяттям, надихаючи готувати давні народні страви.
 
 
«Це було в сиві-давні часи, коли ще звірі говорили, — інтригує вона із самого початку. — В древньому місті партизанської слави, місті-герої Луцьку, скуштувала я забуту людьми, древню, немов світ, створений із зеленої гудини, оригінальну і незабутню народну страву. Звалася та страва «Смажені огірки». Це тепер уже розбещене цілорічними цукіні покоління здорового способу життя може вернути носа від простої споконвічної кухні наших предків. Після незабутнього і несподіваного смаку тих хрумких від борошняної скоринки, ніжних, солонуватих кружалець гурка щорічно в той самий час у мене виникає непоборний потяг знову повторити цей сивочолий рецепт. Сидячи самотиною на дачі, я не змогла опиратися цьому голосу поколінь 90-х. Для нього не треба випендрьож одноденних ніжинських, беріть загублені в хащах жовпляки, сіль, борошно, олію і сковороду. Вже повним блаженством стали міксернуті домашні помідорчики з рідною цибулькою та морквинкою у заливці. Відірватись від смажених огірків у томатній заливці неможливо. Бо наші предки знали, що таке справжній автентичний смак країни... Передаю далі, аби не згубилась у заможніх віках це оригінальне диво смаку!». 
 
Отож ловимо, готуємо і смакуємо!