Нідерландські копи через спеку відмовляються переслідувати злочинців

30.07.2019
Заяви про глобальне потепління вже не виглядають голослівними на тлі аномальної спеки, від якої цього літа страждає Європа, навіть ті країни, що розташовані північніше, та ще й на узбережжі, здавалося б, прохолодних морів.
 
Так, цьогоріч Німеччина, Франція і навіть Нідерланди б’ють усі рекорди: у німецькому містечку Лінген 25 липня стовпчик термометра піднявся до позначки 42,6 (!) градусів за Цельсієм, що перевершило всі температурні рекорди цієї країни, а у «прохолодній» Бельгії, у містечку Клейне-Брогель на термометрі зафіксували рекордні 40,2 градуса — таких показників не було від початку метеорологічних спостережень у цій країні — з 1833 року.
 
Через це погодне пекло в Європі виникають пожежі, гинуть люди, навіть довелося зупинити атомні електростанції з огляду на безпеку.
 
Ці аномалії торкнулися навіть таких, здавалося б, непорушних царин стабільного й законослухняного плину життя європейців, як охорона правопорядку.
 
Через надзвичайні погодні умови поліцейські Голландії... відмовилися переслідувати злочинців, адже вони також люди і бігати за порушниками порядку при повній амуніції досить важко навіть фізично здоровим і натренованим людям, якими і є стражі законності.
 
Тож копи закликали злочинців не пробувати тікати від переслідувань, а стояти на місці. Цікаво, ті послухаються?..