Унікальний проект: тепер байки Леоніда Глібова можна послухати у виконанні дітей

26.07.2019
Колектив Громадського дитячого інтернет-телебачення і радіо «Веселка TV» завершив унікальний проект «Байки UA: діти для дітей». Це добірка 30 аудіотворів — байок відомого українського письменника Леоніда Глібова.
 
До живої, багатої мови, легкості діалогів і дотепності байок професійна команда творців проекту додала дитяче озвучування, авторське музичне оформлення та звукошумові ефекти.
 
Над проектом, який реалізовано за підтримки Українського культурного фонду, два місяці працював колектив на чолі з Діною Ібрагімовою — керівником «Веселки TV». П’ять років тому ця творча організація переїхала з Луганська до Києва, а серед вихованців інтернет-телебачення — діти-переселенці та юні кияни, які спільно проводили репетиції та записували байки.
 
«Ексклюзивом проекту є те, що твори начитували не диктори та відомі актори, а саме діти різних вікових категорій від 6 до 14 років, зокрема й переселенці зі сходу України. Відсьогодні аудіотвори доступні в мережі iнтернет, що дозволить охопити всі регіони нашої країни, а також україномовних жителів усього світу», — розповіла Діна Ібрагімова.
 
Слухати байки Глібова у чудовому виконанні дітей можна в «Ютубі»і. Також там можна побачити, як створювалися аудіокниги, зазирнути за лаштунки. Партнером проекту виступила Національна спілка журналістів України.