У Венеції німецьких туристів оштрафували на 950 євро за приготування кави

24.07.2019
Нещодавно німецьких туристів оштрафували у Венеції за… каву. Так, так, саме за цей улюблений мільйонами напій. Звісно, не за те, що вони пили його в кафе на площі, скажімо, Сан Марко.
 
Бюджетні туристи вирішили поснідати на набережній Гранд каналу, поблизу найстарішого мосту у Венеції — Ріальто, тож розклали свої пожитки і почали готувати каву на газовій портативній плиточці.
 
Це явно не сподобалося місцевим жителям, які й подзвонили до поліції. Стражі порядку прибули саме вчасно, коли молода пара пила приготовлений напій.
 
Виявилося, що «бюджетніше» було б покавувати в найдорожчому ресторані міста дожів, адже сніданок обійшовся парі у 950 євро (!) штрафу.
 
До речі, венеціанці дуже ревно ставляться до порядку у своєму місті, тож не люблять туристів, які смітять на вулицях. Також туристи можуть сплатити значний штраф за годування голубів на площах міста-музею — 500 євро!
 
Взагалі Італія чи не найсуворіша країна щодо штрафних санкцій по відношенню до туристів (місцевий люд, мабуть, просто в курсі правил поведінки, тому не потрапляє на гачок правоохоронців).
 
Так, скажімо, в багатьох курортних містах заборонено гуляти вулицями в купальних костюмах, а в деяких — цілуватися в машині (італійці — ревні католики, тож така поведінка ранить їхні ніжні душі), за що можете попрощатися з кревними 500 євро.
 
Та є деякі «пом’якшувальні обставини», які можуть зменшити виписаний вам штраф: скажімо, ви проїхали «зайцем» у Мілані — з вас 100 євро штрафу, але якщо ви оплатите його впродовж двох місяців, то вам його зменшать до 33 євро (от цікаво, а решту — куди висилати?).