«Динамо» шукає підсилення в атаку, а «Олександрія» і «Зоря» оновлюють склади

23.07.2019
«Динамо» шукає підсилення в атаку, а «Олександрія» і «Зоря» оновлюють склади

Без свого лідера Віктора Циганкова «Динамо» непереконливо проводить останні матчі передсезонних зборів. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА)

Підготовка до нового сезону виходить на фінішну пряму — 28 липня донецький «Шахтар» та київське «Динамо» розіграють Суперкубок.
 
 
Після закордонних зборів вітчизняні «гранди» готуються до очного протистояння в Україні. Кияни минулої неділі провели одразу два спаринги.
 
 
Спочатку підопічні Хацкевича резервним складом не змогли обіграти представника Першої ліги «Оболонь-Бровар» — 1:1 (за «біло-синіх» відзначився Георгій Цитаїшвілі). 
 
А ввечері футболісти, які, найімовірніше, розпочинатимуть сезон в основі київського клубу, несподівано програли новачку УПЛ — ковалівському «Колосу» (1:3, єдиний гол віцечемпіонів — в активі Артема Бєсєдіна).
 
«Були індивідуальні помилки. Але на сьогоднішньому етапі нам треба добирати те, що не зробили в Австрії. З понеділка ми цілеспрямовано будемо готуватися до гри з «Шахтарем». Неприємно, але трагедій не робимо», — прокоментував невдалі результати команди у товариських матчах Олесандр Хацкевич.
 
Зазначимо, що у цих поєдинках не брали участі Віктор Циганков i Мікель Дуеллун. Українець працює індивідуально через результати тестів перед зборами, а данський легіонер відновлюється після ушкодження стопи. Також недільні спаринги пропустив через травму іспанський форвард Фран Соль, який точно не гратиме у матчі за Суперкубок.
 
Втрата основного нападника змушує киян шукати підсилення в атаку на трансферному ринку. «Ми в пошуку по позиції форварда, поки не закрилось трансферне вікно», — сказав головний тренер «біло-синіх».
 
Що ж до можливих втрат, то покинути команду можуть Назарій Русин та Сідіклей. 20-річного форварда готові орендувати «Карпати» і «Зоря», а бразильський хавбек, схоже, близький до повернення у рідний чемпіонат.
 
Два матчі минулого уїк-енду провів і «Шахтар». Підопічні Каштру легко розгромили «Олімпік» (3:0, «дубль» в активі Алана Патріка, ще одного разу відзначився Мораес) та «на класі» обіграли «Колос» (2:0, забивали Фернандо і Сікан). 
 
Бронзовий призер минулого чемпіонату — «Олександрія» — підсилюється перед дебютом у груповій стадії Ліги Європи. Команда Шарана уже підписала форварда Безбородька та півзахисників Третьякова, Мірошниченка і Лучкевича, може приєднатись до них і динамівець Ахмед Алібеков.
 
Першою ж відкриє сезон луганська «Зоря», яка вже цього четверга зіграє перший матч другого кваліфікаційного раунду проти чорногорської «Будучності». Підопічні Скрипника також шукають нових гравців — минулого тижня склад «біло-чорних» підсилив екс­гравець леверкузенського «Байєра» Владлен Юрченко.
 
Перед цим «Зоря» оформила угоди з чотирма футболістами: дворічні контракти підписали Дмитро Іванісеня, Нікола Василь, Лазіо та Джоель Абу Ханна.
 
Ще один представник України в ЛЄ — «Маріуполь» — окрім оренди молодих вихованців «Шахтаря», працює над збереженням у команді лідерів. Контракти з азовцями продовжили голкіпер Євген Гальчук та півзахисник Ігор Тищенко.