Кілометри теплотрас: у Дніпрі до зими замінюють ізоляцію трубопроводів

12.07.2019
Кілометри теплотрас: у Дніпрі до зими замінюють ізоляцію трубопроводів

«Коменергосервіс» уже відновив ізоляцію близько двох кілометрів теплотраси

У Дніпрі повним ходом триває підготовка до нового опалювального сезону. Як розповіли «УМ» у тамтешній міській раді, відновлення ізоляції трубо­проводів — нині один з основних видів підготовчих робіт до опалювального сезону.
 
Наразі одне з комунальних теплопостачальних підприємств Дніпра — «Ком­енергосервіс» — відновило теплоізоляцію на близько двох кілометрах теплотраси. Також комунальники завершили ці роботи й по вулиці Мурманській, у районі буд. №8, де повністю замінили ізоляцію на 334 метрах теплової мережі, уточнили у міській раді Дніпра. Ця мережа була пошко­джена на 80%, мала чимало аварійних ділянок, тож вирішили її замінити. Отож старе покриття було повністю демонтовано, а на його місце покладено нове мінеральне волокно й алюмінієзовану плівку.
 
За словами головного інженера комунального підприємства «Коменергосервіс» Германа Лікасова, така технологія дозволяє зменшити спад температури води, яка подається споживачам, а отже — забезпечувати якісну подачу тепла. Крім того, верхнє покриття плівкою захищає мережу від механічних ушкоджень та сонячного випромінювання.
 
Також головний інженер КП наголосив, що у планах підприємства до початку опалювального сезону замінити ще близько 10 кілометрів теплотрас, але все залежатиме від оплати боргів абонентів.
 
«Якщо наші споживачі активніше розраховуватимуться з боргами за минулі опалювальні сезони, то більше шансів, що ми все встигнемо зробити із запланованого в рамках підготовки до опалювального періоду», — підсумовує Герман Лікасов.