Черкащанин Данило Даниленко вибігав золоту медаль на Європейських іграх у Мінську

03.07.2019
Черкащанин Данило Даниленко вибігав золоту медаль на Європейських іграх у Мінську

Данило Даниленко розпочинав естафету і передав її лідером гонки. (Фото надане відділенням Національного олімпійського комітету України в Черкаській області.)

Під час виступу на ІІ Європейських іграх у Мінську збірна команда України з легкої атлетики здобула «золото». Четверо наших дівчат і хлопців виконували вправу змішаної естафети 4х400 метрів.
 
Як повідомили «УМ» у відділенні Національного олімпійського комітету України в Черкаській області, до складу команди ввійшов і уродженець міста Черкаси, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Данило Даниленко.
 
На змаганнях він першим розпочинав естафету і передав її, перебуваючи в лідерах гонки.
 
«Налаштовувався на золото і дуже радий, що нам вдалося його вибороти», — каже Данило.
 
Свого часу він закінчив Черкаську школу №7, у 2008 році почав займатися легкою атлетикою в обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву Черкаської обласної ради у тренера Олени Володимирівни Малюк (Продан).
 
До речі, напередодні на п’єдестал Європіади зійшла ще одна черкащанка — Анастасія Сапсай. Самбістка здобула золото у ваговій категорії понад 80 кілограмiв, перемігши свою принципову суперницю — грузинську спортсменку Елену Кебадзе.