НОВИНИ ПЛЮС

26.06.2019

На Кубу без пересадок 

Генеральний директор компанії Azur Air Ukraine Карен Антонов анонсував запуск рейсів авіакомпанії з України в курортне місто Варадеро на острові Куба спільно з одним із вітчизняних туристичних операторів. За його словами, у парку авіакомпанії вистачає літаків Boeing 767-300ER, дальність яких дозволяє здійснювати польоти з Києва на Кубу без виконання проміжної посадки на дозаправку.
Польоти виконуватимуться з Києва з 25 жовтня по 10 квітня 2020 року раз у 10 днів. Станом на сьогоднішній день пряме авіасполучення між Україною і Кубою відсутнє: з міст України на Острів Свободи можна долетіти з пересадкою у великих хабових аеропортах Європи, насамперед, у Парижі чи Мадриді.

Рекорди «авіамаршрутки»

Ірландський лоукостер «Райянейр» прогнозує, що до кінця нинішнього року кількість пасажирів, перевезених на його українських маршрутах, становитиме 1,4 млн осіб. Прогноз робили з розрахунку, що середня заповнюваність крісел становитиме 85%, тоді як за фактом вона зараз перевищує 96%. Відповідно, варто очікувати коригування цієї цифри в більшу сторону.
Найрезультативнішим аеропортом для компанії має стати Бориспіль: через нього компанія перевезе 1,05 млн пасажирів. На другому місці Львів — 235 тис., на третьому Одеса із 60 тис. пасажирів. Четвертим за пасажиропотоком стане Харків — 35 тис. пасажирів до кінця року.
Усього ж за період із вересня 2018 по березень 2019 року лоукостер перевіз із і в нашу країну 375 тис. пасажирів.

На землі і в повітрі

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» планує запустити ще кілька автобусних рейсів — після рішення про запуск першого автобусного рейсу «аеропорт Вінниця — аеропорт Бориспіль».
За словами віце-президента МАУ з наземного обслуговування Володимира Семенченка, перевезення будуть організовані з найбільших міст, розташованих у радіусі 200 км від аеропорту Бориспіль. Зокрема, це можуть бути маршрути з Чернігова, Житомира тощо.
Остаточно рішення про запуск цього проекту буде прийнято за підсумками роботи перших трьох місяців автобусного рейсу з аеропорту «Вінниця». Перевезення на цьому напрямі стартують на автобусах Sky Bus з 1 липня. При цьому митні процедури здійснюватимуться не в аеропорту Вінниці, а вже безпосередньо в Борисполі.

Одещина — Апулія

Міністерство інфраструктури України разом із своїми італійськими колегами планує відкрити регулярну паромну лінію Чорноморськ — Барі, столиця регіону Апулія. Подібну перспективу обговорювали під час візиту української делегації до Італії. 
Як відомо, на 2019 рік річна квота універсальних дозволів Італії для автомобільних перевезень становить 14 500 одиниць, що не в повній мірі задовольняє потреби перевізника. У ході зустрічі сторонам вдалося домовитися про додаткові 1300 дозволів. Вони будуть передані українському міністерству восени.
Відкриття паромної переправи дозволило б значною мірою вирішити цю проблему, особливо, враховуючи, що Барі — досить великий порт, що зв’язує Італію з Грецією, Хорватією і Чорногорією, а також другий за значимістю економічний центр південної частини країни. Місцева економіка розвивається за рахунок аграрної галузі, торгівлі, транспорту і туризму та має значну туристичну перспективу.

Безпілотник для ОАЕ

Україна та Об’єднані Арабські Емірати домовилися про реалізацію низки спільних проектів в авіаційній сфері, зокрема, про перспективи і шлях логістичного забезпечення потреб Сухопутних військ ОАЕ. На першому місці тут — виробництво безпілотних літальних апаратів. 
«Найперспективніший ринок для нас — країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії. Українські літаки, які здатні працювати в екстремальних кліматичних умовах, повністю відповідають потребам військових і рятувальників. Тому очікуємо, що найближчим часом продукція «Антонова» займе вагому частину ринку в цих регіонах», — сказав генеральний директор «Укроборонпрому» Павло Букін.