У Виграївському лісництві на Черкащині відновили столітню криницю

19.06.2019
На Черкащині, у Виграївському лісництві Корсунь-Шевченківського лісгоспу, поблизу місцевого навчально-виховного комплексу лісівники відновили криничку, котра має столітню історію і багато чого бачила на своєму віку.
 
Як повідомили «УМ» в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, за переказами тамтешніх старожилів, поблизу школи протікало джерело зі смачною кришталево чистою водою. Понад сто років тому місцевий дід Вакула, нащадок прадавнього козацького роду, викопав на цьому місці криницю. 
 
Майже все село приходило до тієї криниці, аби напитися та набрати з собою доброї води, такою смачною вона була. Рятувала вона місцевих жителів від спраги й у часи Другої світової війни.
 
Із часом сама криничка занепала, а вода в ній замулилася. І корсунські лісівники, опікуючись гідрологічними пам’ятками природи, що розташовані на території держлісфонду, відновили її — очистили воду, обклали криницю зрубом, аби вона мала привабливий вигляд, проклали до неї стежку та встановили поблизу стіл і лави.
 
І додають: тож відтепер місцеві жителі поновили традицію й знову ходять сюди по воду. А лісівники задоволені своєю роботою, адже насамперед вони роблять ці добрі справи для громади, а люди зі свого боку дякують лісівникам за турботу, можливість відпочивати в лісі та поблизу лісових масивів у затишних і комфортних умовах.
 
«Наші працівники щороку доглядають та відновлюють гідрологічні об’єкти, що розташовані на території держлісфонду або поблизу нього.  І, звісно, приємно, що таку роботу оцінює місцева громада», — підсумовує директор Корсунь-Шевченківського лісгоспу Василь Яценко.