«Слуга народу» здувається, а «Голос» Вакарчука набирає сили — опитування

14.06.2019
«Слуга народу» здувається, а «Голос» Вакарчука набирає сили — опитування

Щотижня українські соціологи публікують нові рейтинги політичних партій.
 
 
Найсвіжіше дослідження провела соціологічна група «Рейтинг». Станом на 6—9 червня перше місце посідає політична партія «Слуга народу».
 
 
Її готові підтримати 47,5% виборців. Проте ще минулого тижня цей показник становив 48,2% серед виборців, які точно голосуватимуть і визначилися з вибором.
 
 
Це вперше, за весь час проведення досліджень, рейтинг президентської партії почав падати. 
 
Друге місце на даний момент посідає «Опозиційна платформа — За життя» Вадима Рабиновича та Юрія Бойка з рейтингом 10,4%. До речі, її підтримка також знизилася, адже ще минулого тижня опозиціонери мали підтримку в 10,7%.
 
Третє місце посідає «Європейська солідарність» Петра Порошенка — 7,9%, минулого тижня їх готові були підтримати 7,8%, також проходить 5-вiдсотковий бар’єр «Батьківщина» Юлії Тимошенко — 7,5%.
 
Найбільше ж зросла підтримка партії співака Святослава Вакарчука. Його рейтинг ще тиждень тому становив 5,6% підтримки, а вже за новою соціологією становить 6,4%, поки це всі політичні партії, які можуть подолати прохідний бар’єр.
 
Проте кілька партій ще мають шанс потрапити до Верховної Ради. Партію «Сила і честь» Ігоря Смешка готові підтримати 4,3%, «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка — 2,4%, а Радикальну партію Олега Ляшка — 2,5%.
 
«Опозиційний блок» Олександра Вілкула має 1,2%, «Самопоміч» Андрія Садового — 0,8%, «Українська стратегія» Володимира Гройсмана — 1,4% та «Свобода» — 1%. Майже 14% виборців ще не визначились iз вибором. Похибка дослідження не перевищує 2,2%. 
 
Нагадаємо, за партійними списками до Верховної Ради обирають 225 депутатів, а ще половину — в мажоритарних округах. Але депутатів-«мажоритарників» буде менше 225, адже вибори не проводять в округах Криму та частини Донбасу.