Сміття — за життя: до «Опозиційної платформи» Медведчука пливе весь українофобський непотрiб

14.06.2019
Сміття — за життя: до «Опозиційної платформи» Медведчука пливе весь українофобський непотрiб

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ілля Кива залишив посаду голови Соціалістичної партії України та приєднався до «Опозиційної платформи — За життя».
 
 
Нагадаємо, лідером цієї політичної сили є кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук, а в складі партії — проросійські політики, які відкрито говорять про співпрацю з Росією.
 
 
«Ми прийняли пропозицію приєднатися до потужної прогресивної команди «Опозиційна платформа — За життя». Сьогодні найголовніше — це досягнення миру в нашій країні. І ми зробили наш крок для того, щоб зшити Україну. Разом ми зможемо забезпечити якісну професійну роботу. Наші політичні погляди збігаються, і ми маємо намір і далі боротися за соціальну справедливість і захищати людей — уже в парламенті», — сказав Кива. У свою чергу, новим головою Соціалістичної партії обрано Сергія Чередніченка.
 
Кива також повідомив, що програма «Опозиційної платформи» збігається з програмою Соціалістичної партії, тому СПУ підтримуватиме «опозиціонерів». 
 
А от яким чином Кива збирається «зшивати країну» — питання відкрите. Адже неодноразово висловлювався проти української мови та Томосу. В ефірі одного з телеканалів він зазначив, що мова — це другорядне питання, назвавши її «повітрям, яким нас намагаються нагодувати». Кива відкрито підтримує проросійську позицiю партії «За життя», яка виступає за тісну співпрацю з Росією, скасування закону про мову, квот на телебаченні та радіомовленні, а також виступає за прямі переговори з Росією, «ДНР» i «ЛНР».
 
«Нагодувати дітей ми можемо реальною їжею. У мене двоє дітей — донька і син-першокласник. Я нагодую його Томосом і мовою, він виросте міцним дорослим? Якщо мені нічим буде годувати дитину, я буду шукати способи для його існування — їхати, робити що завгодно, щоб виросли мої діти», — заявив Кива на одному з телешоу. На що політичний експерт Володимир Цибулько зауважив, що діти Киви «без Томосу та української мови виростуть ссавцями, а людьми не стануть».
 
Політичні екперти «перевзування» Киви назвали бажанням потрапити до парламенту і впроваджувати російський сценарій під куполом, адже пройти 5-вiдсотковий бар’єр для його Соцпартiї нереально. 
 
Нагадаємо, 6 червня відбувся з’їзд партії «Опозиційна платформа — За життя». До першої десятки виборчого списку ввійшли путiнськi пiдспiвувачi Юрій Бойко, Вадим Рабинович, Віктор Медведчук, Наталія Королевська, Сергій Льовочкін, Василь Німченко, Нестор Шуфрич, Сергій Ларін, Сергій Дунаєв і Тарас Козак. n