Збірна України не без проблем «розібралася» з командою Люксембургу

12.06.2019
Збірна України не без проблем «розібралася» з командою Люксембургу

Команда після матчу дякує глядачам львівського стадіону. (Фото з сайта jn.pt.)

Поєдинок відбору на Євро-2020 національних команд України та Люксембургу обіцяв бути цікавим та нескладним. Так це і сталося.
 
 
Андрій Шевченко вирішив не змінювати переможний склад, і на поле львівського стадіону вийшла та ж одинадцятка, що й у грі проти Сербії.
 
 
«Склад, який переміг, не міняють»,  — так прокоментував своє рішення щодо стартового складу Андрій Миколайович.
 
Принциповості цьому матчу додавала й недавня історія з протестами люксембургців проти Мораєса. 
 
Якщо порівнювати з грою проти Сербії, то в цьому матчі дії нашої команди на полі не були такими яскравими. Єдиним забитим м’ячем у поєдинку став гол Романа Яремчука. Це вже другий поспіль забитий м’яч нашого форварда у футболці національної команди.
Наші хлопці мали декілька голевих моментів, але їх підводила реалізація. Це відзначив після матчу й керманич збірної Андрій Шевченко. 
 
«Після Сербії було також важко. Головне — це перемога. Потрібно було реалізовувати моменти в першому таймі. Ризикувати ніхто не хотів, а сили трохи покидали після перерви. Тому збірна відійшла назад. Намагалися вже після виходу з оборони в атаку забити гол. Були не тільки голеві моменти, а й передумови до моментів».
 
Гостьова команда намагалася «показувати зуби», але, на щастя для нас, всі їхні спроби не увінчалися успіхом.
 
Гра з Люксембургом знову вийшла нервовою та нелегкою, але, на відміну від деяких попередніх матчів, на полі «Арена-Львів» була команда, яка виглядала єдиним цілим. Саме така згуртованість колективу і допомогла національній команді України витиснути максимум із цього матчу.
 
Такого результату не було б без  часточки фарту, адже арбітр скасував цілком справедливий гол збірної Люксембургу. На щастя для нас, та на жаль для них, системи відеоповторів не має на цій європейській кваліфікації.
 
Головний висновок, який можна зробити після матчу — це те, що наша команда не може за три дні провести два матчі на однаково високому рівні.
 
Якби там не було, головне завдання на літні матчі євровідбору тренери та гравці виконали — 6 пунктів з 6 можливих здобуто. Фартова для збірної «Арена-Львів» знову не підвела. Львів засумував за матчами збірної і на другу гру поспіль зібрався повний стадіон, який невпинно гнав команду вперед.
 
«Коли ми грали без глядачів у Львові, я аж сльозу пустив. Звичайно, це дві великі різниці. Емоції просто переповнюють, коли виходиш на поле такого стадіону перед уболівальниками. Приємно було тут перебувати. Навіть якщо б результат був невдалий, все одно було б приємно», — поділився враженнями після матчу Євген Коноплянка.
 
Національна збірна України з полегшенням вирушає в літню відпустку впевненим лідером своєї групи. Після паузи на нашу збірну чекає осіння, вирішальна частина кваліфікації на Євро-2020. Якщо підопічні Шевченка не розгублять свій гандикап, то ми втретє поспіль зіграємо на континентальній першості.

ТАБЛО

Відбіркові матчі Євро-2020. Группа В
Україна — Люксембург — 1:0
Гол: Яремчук (6).
Україна: П’ятов — Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко — Степаненко, Малиновський — Циганков (Соболь, 88), Зінченко, Коноплянка (Коваленко, 80) — Яремчук.
Люксембург: Моріс — Шано, Жерсон, К. Мартінс — В. Тілль, Янс, Мартенс, О. Тілль (Тюрпель, 77), Баррейру Мартінш — Родрігес, да Мота (Бенсі, 52).
Попередження: Миколенко (56), Караваєв (67), Зінченко (81) — О. Тілль (29), да Мота (30), Родрігес (51), В. Тілль (90+4).
Сербія — Литва — 4:1.
 
Таблиця
                               І     В   Н    П    З-П   О
1. Україна              4    3   1    0     8-1   10
2. Люксембург      4    1   1    2     4-5    4
3. Сербія               3     1   1    1    5-7     4
4. Португалія       2     0    2   0     1-1    2
5. Литва              3      0   1    2     3-7    1