Котик прем’єр-міністра Великобританії виказав своє «фе» президенту США

11.06.2019
Ну що за життя у цих прем’єрів, президентів, ба — навіть королів чи королев: зустрічі, візити, відповідальність, критика зусібіч, загроза імпічменту.
 
Інша справа бути придворним мишоловом резиденції прем’єр-міністра Великої Британії.
 
То тільки титул такий — мишолов, а насправді, хто там перевірятиме — ловив ти тих мишей чи ні. Обов’язків — жодним, а от привілеїв...
 
Минулого тижня із робочим візитом у Лондон прибув президент США Дональд Трамп із дружиною Меланією.
 
Подружжя президента відвідало подружжя прем’єр-міністра Британії Терези Мей у її резиденції на Даунінг стріт, 10. Коли гості зайшли в будинок, «держслужбовець» Ларрі (так звати головного мишолова урядової резиденції — саме такий офіційний титул носить котик) заліз під автомобіль глави Білого дому і зручно вмостився під теплою вихлопною трубою.
 
Після завершення візиту Трамп із дружиною вийшли з будинку прем’єр-міністра, але тут сталася заминка, оскільки охоронці як не намагалися, але витурити котика з теплого містечка під лімузином не змогли.
 
Знадобилося чимало часу, аби виманити Ларрі, бо ж не личить головного мишолова ганяти шваброю чи палицею, адже до цієї персони потрібно ставитися чемно й шанобливо.
 
І хоча в котика немає славного родоводу та титулованого генеалогічного дерева (його взяли з притулку для бездомних тварин), поводиться він мов справжній аристократ — посада змушує.
 
Дехто зі свідків цієї кумедної сценки навіть побачив прояв негативного ставлення Ларрі до персони Трампа та його візиту на Британські острови.
 
Та як би котик не ставився до гостя, йому все ж таки довелося перебратися з-під автомобіля на підвіконня резиденції, де він продовжив позувати для фотокореспондентів, а ті вже постаралися «наклепати» знімків, бо ж не кожен день ви стаєте свідками такого «протистояння» американській «експансії».