Українка Надія Киченок у дуеті з пакистанцем Куреші вийшла до півфіналу на «Ролан Гарросі»

05.06.2019
Українка Надія Киченок у дуеті з пакистанцем Куреші вийшла до півфіналу на «Ролан Гарросі»

Надія Киченок у дуеті з пакистанцем Куреші вийшла до півфіналу «міксту» на «Ролан Гарросі». (Фото з сайта tennisua.org.)

Через ранній виліт кращих тенісисток країни з одиночної сітки «Ролан Гаррос» традиційно сконцентровану саме на цій змагальній дисципліні увагу довелося перевести на парні турніри, де представницям українського тенісу вдається демонструвати несподівано високий результат.
 
 
Попри те, що формування змагальних пар у тенісі відбувається за «залишковим» принципом, окремим майстрам великої ракетки на цій ниві вдалося досягти пристойних спортивних i фінансових успіхів. Маючи від народження витончене порозуміння та тонку зіграність, брати Брайяни — Боб та Майк — десять разів визнавалися кращою чоловічою парою у світовому тенісі.
 
Завдяки своєму вмінню знаходити спільну мову в парі після завершення своїх виступів в «одиночці» відома швейцарська тенісистка Мартіна Хінгіс на багато років змогла подовжити свою професіональну тенісну кар’єру.
 
Серйозним чином парна співпраця дозволила поповнити і без того чималу «одиночну» трофейну колекцію сестрам Уїльямс.
 
Наприкінці минулого року в китайському Чжухаї сімейний тандем сестер Людмили та Надії Киченок продемонстрував свій високий потенціал, вигравши фінал пари на «малому» підсумковому турнірі WTA. Здавалося, що на їхній дует чекає успішне тенісне майбутнє. Однак на старті нового сезону сестри заявили, що повинні побути нарізно.
 
Частково розійшовшись у життєвих поглядах, дівчата, як і раніше, продовжили зберігати відданість парній грі.
 
Людмила знайшла собі яскраву союзницю в особі переможниці «Ролан Гарросу»-2017 в «одиночці» латвійки Олени Остапенко, з якою вона дісталася чвертьфіналу цьогорічного «Френч Оупен», де на них чекає посіяний під шостим номером білорусько-бельгійський тандем Соболенко/Мертенс.
Натомість Надії вдалося спіймати свою гру в співпраці з пакистанським тенісистом Айсамом Куреші.
 
«Так виходить, що останнім часом після двох-трьох поєдинків на турнірі на мене нападає якась хвороба. Дякую моєму партнеру Айсаму, він мені дуже допоміг — зарядив енергією», — відзначила Надія Киченок.
 
У Парижі разом iз Куреші Надя вже подолала три кола «міксту», діставшись півфінальної стадії.
 
«Думаю, нам з Людою вже давно прийшов час досягати серйозних успіхів на великих турнірах. Із розмов у роздягальні ми знаємо, що нас бояться. Тож поточний рейтинг не відповідає рівню нашої гри. У «Турі» зараз дуже рівний склад, ніхто особливо не виділяється, хіба що Серена Уїльямс», — наголошує Надія Киченок.