П’яні поліцейські з Переяслава-Хмельницького не пам’ятають, хто з них поцілив у п’ятирічного хлопчика

04.06.2019
П’яні поліцейські з Переяслава-Хмельницького не пам’ятають, хто з них поцілив у п’ятирічного хлопчика

Украй обурливий і жахливий випадок стався в Переяславі-Хмельницькому, що на Київщині, минулої п’ятниці: двоє копів напилися буквально до поросячого вереску, після чого вирішили «пристрiляти» рушницю на приватному подвір’ї.
 
 
Утім не всі кулі поцілили в металеві банки, одна з них зрикошетила і потрапила в голову п’ятирічного хлопчика, який разом з іншими дітьми грався неподалік, на дитячому майданчику. 
 
 
Вражає, що коли батьки маленького Кирила знайшли закривавленого сина на дитячому майданчику, то припустили, що той під час пустощів з іншими трьома дітьми міг послизнутися і «впав на асфальтобетонне покриття i камінь, унаслідок чого отримав травму голови»!
 
Утім медики Переяслав-Хмельницької райлікарні одразу засвідчили наявність у малого проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови. У дитини зафіксовано тілесні ушкодження у вигляді тяжкої закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми, перелому скроневої кістки. 
 
Враховуючи отриману інформацію, оперативники та слідчі провели додатковий огляд місця події, в ході якого за 70—150 метрів виявили гільзи від патронів Флобера, а також продірявлені дробом стаканчики та банки.
 
Після цього слідчі Київського територіального управління ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень хлопчику двома поліцейськими (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України). За місцем проживання поліцейських одразу провели обшуки, в ході яких вилучили патрони та іншу зброю. 
 
Уже в неділю голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що обох підозрюваних полiцiя затримала за ст. 208 КПК. За його словами, поліцейські під час скоєння злочину перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп’яніння. Усі зібрані докази та свідчення передано за підслідністю до Державного бюро розслідувань (ДБР). 
 
«Наразі дитину вдалося транспортувати в Київ, де за її життя борються кращі лікарі держави», — також додав пан Князєв. 
 
У свою чергу, слідчі прокуратури Київщини вже повідомили двом стрілкам у погонах про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. 
А ось Олександра Тлявова — бабуся маленького Кирила — заявила пресі, що поліцейські визнають свою провину: «Йде слідство. Начальник нашого райвідділу 
 
при­­їж­джав до реанімації до нас і казав, що вони визнають вину, але вони такі п’яні, що не знають, хто це зробив. Вони були до втрати свідомості п’яні. Просто розважалися...». 
 
Бабуся хлопчика переконана, що поліцейські однозначно сидітимуть у в’язниці: «Ми не допустимо, щоб вони вийшли чи під заставу, чи щоб узагалі їх виправдали. Такого ви­правдання немає. Я ще розумію, якщо аварія. Але просто напитися і таке зробити...». 
 
За її словами, стан онука дуже важкий: «Лікарі не відходять від нього ні на секунду. Вони нічого не можуть сказати навіть на півгодини наперед. Дуже тяжкий стан у дитини. Її привезли в київську лікарню ввечері 1 червня й майже одразу прооперували. О 12-й ночі Кирила забрали на операцію, о 2:40 його мали з операції вивезти, а потім тільки через півтори години лікарі вийшли до нас. Усе, що вони можуть сказати, це лише два слова: «Дуже тяжкий».