Піца-овочівка: Кабачки, які залюбки їстимуть діти

22.05.2019
Мої племінниці Таїса та Аліна так її називають і дуже люблять. Або ще «кабачково-куряча піца», або «літня». Вони її щоразу називають по-іншому, але, як бачу, вона їм не приїдається, швидше, навпаки: чекають і залюбки допомагають готувати. 
 
 
На 1 кг кабачків потрібно: 2 яйця, 3 помідори, куряче філе, 50 г твердого сиру, 50 г борошна, морквина, цибулина, 2 зубчики часнику, 100 г молока і зелень. 
 
 
Одне яйце добре збити до однорідної консистенції. Кабачки помити і дуже тоненько нарізати, занурити в яєчну масу, а потім обваляти в борошні та підсмажити з обох боків до золотавого кольору. Викласти підсмажені кабачки на паперовий рушничок чи серветку, щоб позбутися зайвої олії.
 
 
Куряче філе помити і відварити до готовності. Вийняти з води і порізати шматочками. Помідори і цибулю помити і порізати кільцями. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Зубці часнику почистити і подріб­нити. Форму для піци змазати олією і викласти смажені кабачки в два шари, потім порізане куряче філе. Поверх м’яса викласти цибулю, натерту моркву, помідори та присипати часником. Яйце збити з молоком. Посипати піцу натертим на крупній тертці твердим сиром і залити яєчно-молочною сумішшю. Зелень промити, просушити, подрібнити і посипати кабачкову піцу. Поставити піцу в розігріту духовку та пекти, поки не розтопиться твердий сир. 
 
 
«Від піци не сидиться», — придумали малі. Добре придумали, бо вона легка, смачна, барвиста і корисна. Готуйте на здоров’я!