Уперше з 1882 року Велика Британія прожила 7 днів без вугільної енергії

21.05.2019
Уряд цієї країни обіцяв до 2025 року припинити виробництво електроенергії на вугіллі. І ось уперше, відколи королева Вікторія зійшла на трон, тут справді обійшлися без використання вугілля для виробництва електроенергії. Останній генератор вугілля вийшов із системи 1 травня о 13:34.
 
Великобританія протрималася без вугілля до 8 травня, згідно з інформацією Національного оператора енергосистеми, що управляє мережею в Англії, Шотландії та Уельсі.
 
Електростанції, які працюють на вугіллі, як і раніше, відіграють важливу роль в енергосистемі Великобританії як резервні джерела при високому попиті, але зростаюче використання поновлюваних джерел енергії, таких як енергія вітру і сонця, означає, що потреба в них постійно скорочується. Високі світові ціни на вугілля також зробили це паливо менш привабливим.
 
До речі, всесвітньо відома британська автомобілебудівна компанія Bentley вирішила стати ще більш екологічною. Вона недавно завершила установку 10 тисяч сонячних панелей на найбільшому гаражі у Великобританії. Модернова крита парковка розрахована на 1 тисячу 378 місць для паркування і тепер виробляє 2,7 мегават електроенергії.
 
Цього достатньо, аби гарантувати, щоб уся електроенергія, яку використовує фабрика Bentley в Крю, надходила з поновлюваних джерел.
 
«Важливо дивитися в майбутнє і готувати бізнес на наступні 100 років, вкладаючи значні кошти в наші продукти, наших співробітників та інфраструктуру. Це включає в себе нові ініціативи, які підсилюють нашу прихильність навколишньому середовищу», — заявив член ради директорів Bentley Пітер Бош.
 
Це не перший випадок використання Bentley сонячної енергії. Компанія заявила, що встановила близько 21 тисячі сонячних батарей на даху свого заводу ще в 2013 році, і тепер, разом із системою навісів, завод виробляє 7,7 мегават сонячної електрики. Непогано для компанії з виробництва автомобілів класу люкс, що базується в країні, відомій своєю похмурою погодою.