Перемир’я під прицілом: по позиціях ЗСУ біля Катеринівки працювали ворожі снайпери

23.04.2019
За інформацією з ранкового оперативного зведення ООС, російсько-терористичні війська упродовж 21 квітня двічі обстріляли позиції українських військових на сході.
 
Схоже, теж відволіклися на трансляції по рос-ТБ процесу українських виборів Президента, бо чи не вперше з початку агресії заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували.
 
Як усі ми пам’ятаємо, після першого туру президентських виборів 31 березня військова ситуація на Донбасі ускла­днилася і градус напруги підвищився.
 
«Так РФ показує українцям — не забувайте, що у вас є проблема, за якою стоїмо ми, і тільки від нас залежить, як розвиватиметься конфлікт Росії з Україною», — сказав тоді командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв.
 
Цього разу телевізор терористи на всяк випадок дивилися по черзі: у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» Збройних сил України найнетерплячіші з них таки почали гатити по українських укріпленнях неподалік Катеринівки з автоматичних станкових гранатометів, автоматичної стрілецької і снайперської зброї. На ворожу провокацію підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь.
 
За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойової відсічі в Донбасі одного бойовика знищено, ще шістьох поранено.
 
Також позиції українських військових поблизу ділянки розведення сил і засобів біля Станиці Луганської накривали вогнем зі стрілецької зброї. Захисники України там вогонь у відповідь не відкривали, проігнорувавши провокації.
 
Наші військовослужбовці продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню. Вночі 22 квітня бандформування вогонь по позиціях ЗСУ не вели. 
 
Нагадаємо, що 18 квітня російська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) відмовилася пого­джувати ініційоване Україною чергове «великоднє перемир’я» на Донбасі. Умовно діюче нинішнє весняне перемир’я стало дев’ятнадцятим від початку війни на сході. Його, як і попередні, у перший же день порушили бойовики російсько-окупаційних формувань.