Українська збірна з хокею стартуватиме у ЧС в дивізіоні ІВ без жодної перемоги у товариському поєдинку

23.04.2019
Українська збірна з хокею стартуватиме у ЧС в дивізіоні ІВ без жодної перемоги у товариському поєдинку

Заключний етап підготовки до ЧС збірна України розпочала поразкою збірній клубів УХЛ. (Фото з сайта fhu.com.ua.)

Наприкінці тижня в Таллінні українська національна збірна з хокею візьме старт у чемпіонаті світу в дивізіоні ІВ.
 
 
За право повернутися до другої за силою ліги планети, звідки в 2017 році «синьо-жовті» вилетіли, проваливши домашній ЧС, підопічні наставника збірної України Андрія Срюбка суперничатимуть iз командами Польщі, Японії, Румунії, Голландії та Естонії.
 
 
Загалом, право на підвищення у класі отримає лише переможець цього секстету. І, слід визнати, українська збірна не є в ньому головним фаворитом.
 
 
Приміром, минулорічний турнір аналогічного рівня, котрий проходив у Литві, українська хокейна збірна, котру очолював Олександр Савицький, завершила на скромному четвертому місці. А, проводячи підготовку до майбутнього ЧС, «синьо-жовті» не виграли ще жодного поєдинку.
 
«Прицілюючись» на естонський «мундіаль», керівництво Федерації хокею України пішло на зміну очільника першої команди, довіривши відповідальну посаду Андрію Срюбку, котрий до того працював з українською «молодіжкою». Загалом, під орудою свого нового наставника омолоджена національна збірна України провела шість контрольних поєдинків, жоден з яких їй виграти не вдалося.
 
На початку 2019 року, приймаючи міжнародний турнір у Броварах, команда Срюбка програла своїм майбутнім опонентам по ЧС-2019 — полякам (двічі) та румунам.
 
А напередодні старту світової першості українська команда зазнала ще трьох невдач. Спочатку підопічні Срюбка в Дружківці мінімально програли збірній клубів Української хокейної ліги — 3:4. Хоча підсумковий рахунок для Срюбка та К° міг бути й значно гіршим, але, ведучи по ходу матчу з рахунком 3:0, опоненти наших збірників, яких, до слова, очолював наставник чемпіонського «Донбасу» Сергій Вітер, дозволили «синьо-жовтим» у певний момент навіть вирівняти рахунок у матчі.
 
Наступні ж свої фіаско збірна України отримала в Білорусі, де двічі програла місцевій «Юності». Якщо у першому протистоянні у наших хлопців узагалі не було шансів на позитивний підсумок — 0:4, то у повторному побаченні підопічні Срюбка спромоглися дати бій білоруському колективу. Двічі наші хокеїсти навіть вели перед, але, в підсумку, все знову завершилося поразкою — 2:3.
 
Вирішальну шайбу «синьо-жовті» пропустили за дві хвилини до завершення третьо­го періоду. При цьому, як наголошували білоруські спортивні ЗМІ, у складі «Юності» через травми та від’їзд до табору своєї національної збірної не було низки ключових виконавців.
 
Важко відшукати гучні хокейні прізвища й у складі збірної України, котра, за словами помічника Срюбка — Олександра Шафаренка, нині переживає зміну поколінь.
 
«У команді дуже багато молодих 18-19 річних хлопців, які лише набираються досвіду. Можна сказати, що ми працюємо на перспективу. А той факт, що ми програли всі товариські поєдинки, нічого не означає. Думаю, це навіть добре, адже хлопці побачили свої можливості», — наголосив Шафаренко.
 
За його словами, на чемпіонаті світу в Естонії збірна України високих завдань перед собою не ставить. «Будемо грати на перемогу в кожному матчі. Хочеться здобути медалі, але головне — зберети прописку», — пояснює асистент головного тренера «синьо-жовтих».