Новий автобан має з’єднати Львів з угорським та словацьким кордонами

17.04.2019
Новий автобан має з’єднати Львів з угорським та словацьким кордонами

Захід готовий вкладати гроші у будівництво європейських доріг в Україні. Хоча б біля своїх кордонів... (Фото з сайта inlviv.in.ua.)

Між Львовом і Мукачевим може з’явитися нова автомагістраль, яка дозволить проїжджати карпатські перевали на швидкості 130 кілометрів за годину.
 
 
І хоча нинішня автодорога Львів—Чоп перебуває у хорошому технічному стані, без ям, вона проходить через велику кількість населених пунктів та подекуди має складний рельєф.
 
 
А тому водіям доводиться пригальмовувати і їхати не швидше  60 кілометрів за годину. 
 
 
Відтак дорога між столицею Галичини і містом поблизу угорського та словацького кордонів займає майже 4 години. Новий автобан дозволить подолати її за півтори години. 
 
«Європейський інвестиційний банк висловив попередню готовність надати грантову допомогу для підготовки ТЕО європейського зразка для будівництва нової автомагістралі Львів — Мукачеве — Ужгород із відгалуженням до угорського кордону», — повідомили в Державному агентстві автомобільних доріг України.
 
І зазначили, що важливість цього транспортного коридору визначається тим фактором, що саме ним рухається основний експортний потік із нашої держави до країн Південної та Південно-Західної Європи.
 
За словами фахівців Укравтодору, дорога буде поєднана з угорською автомагістраллю М3 через КПП «Дийда» і словацькою D1 через КПП «Ужгород». 
 
Тим часом, у Кобеляцькому районі Полтавської області відкрили рух новою ділянкою цементобетонної дороги в Україні. «Збудовано за найсучаснішими технологіями, гарантія — 28 років!» — зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Втім,  наразі рух дозволено лише правим проїздом автодороги Н-31 Дніпро—Решетилівка.