Співробітники СБУ затримали офіцера поліції, який передавав секретні дані для ФСБ Росії

16.04.2019
Контррозвідка СБУ розкрила діяльність співробітника обласного управління Національної поліції, що працював на російські спецслужби. Київський районний суд Харкова дав дозвіл на його затримання без права на заставу.
 
Офіцеру інкримінують статтю «державна зрада». Як повідомив представник департаменту контррозвідки Володимир Настюк, поліцейського завербував на території Бєлгорода кадровий офіцер Головного управління Генштабу збройних сил РФ. Останній свого часу перебував на території ОРДЛО і встиг сформувати не одну агентурну мережу з числа громадян України для виконання різних розвідувально-підривних завдань проти нашої держави.
 
Завербований ним харків’янин, зокрема, часто їздив до Бєлгорода у вихідні, пояснюючи такі візити відвідинами родичів. Для зв’язку зі своїми кураторами використовував також програми шифрування електронних повідомлень, які у нього знайшли під час обшуку.
 
Йдеться про магнітні носії інформації з грифом «Секретно» та «Для службового користування» і комп’ютер, за допомогою якого зрадник обробляв i передавав отримані розвіддані.
 
Завдяки його продажній діяльності російські спецслужби отримали список патріотично налаштованих жителів Харківської області з даними більш ніж на 500 чоловік.
 
В останньому випадку йдеться про активістів громадських і політичних організацій, волонтерських рухів, про добровольців Національної гвардії та учасників АТО.