Рекорд України: за один день львів’яни висадили майже 80 тисяч дерев

10.04.2019
Рекорд України: за один день львів’яни висадили майже 80 тисяч дерев

На Львівщині встановили національний рекорд iз висадки дерев. (Фото з сайта portal.lviv.ua.)

Минулої суботи, 6 квітня, за ініціативи громадської організації «Добро.Дій» та за підтримки Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства і державних лісогосподарських підприємств встановлено черговий рекорд України.
 
Підсумком Всеукраїнської акції Держлісагентства «Майбутнє лісу у твоїх руках» стало досягнення: висаджування одночасно 77 тисяч 350 дерев за один день зафіксували представники Національного реєстру рекордів України.
 
Участь у посадці взяли депутати та працівники міської ради, волонтери, активісти, лісівники та небайдужі громадяни Львівщини. Всього до цієї благородної справи долучилось понад чотири сотні учасників.
 
Дерева садили на ділянках, підготовлених державними лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ. Лісівники забезпечили сіянцями та са­джанцями, інвентарем, а також провели інструктаж з технології садіння лісових культур.
 
Лісовідновлення проводили на ділянках поблизу Львова на території Буського, Жовківського та Рава-Руського державних лісогосподарських підприємств.
 
Подяку організаторам ГО «Добро.Дій», державним лісогосподарським підприємствам та тим, хто долучився до наймасштабнішого заходу в рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» — встановлення національного рекорду за найбільшу кількість саджанців дерев, висаджених за 8 годин, — висловлює Держ­лісагентство та всі небайдужі до долі, здавалося вже, остаточно роздерибанених українських лісів.