Кандидат із секретами: чому здоров'я Зеленського тепер викликає великі запитання

09.04.2019
Шоу забуксувало і майже не продовжується. Саме так можна охарактеризувати потуги кандидата у президенти Володимира Зеленського у спробах розважити власний електорат на минулому тижні.
 
У форматі шоу був запланований і виклик чинного глави держави на дебати на НСК «Олімпійський», і вимога разом здати аналізи, бо ж країні потрібен здоровий Президент. 
 
От тільки реакція Президента Петра Порошенка стала неочікуваною для команди «Зе», бо він і виклик щодо стадіону прийняв, і дату дебатів на 14 квітня запропонував. 
 
А ще й здав зразки крові, волосся і сечі на аналіз представникам одразу чотирьох клінік — двох дер­жавних і двох приватних. 
 
Оскільки пан Зеленський спромігся лише на те, щоб здати тільки зразки крові й винятково у клініці «Євролаб», співвласником якої є його прихильник Андрій Пальчевський (а самі зразки крові брав навіть не нарколог, а масажист Владислав Кірякулов, що знімався у п’ятій частині серіалу «Свати»), про неупереджені результати цього аналізу не йдеться.
 
Відтак блогери і пересічні користувачі соцмереж, а також низка експертів на телебаченні висловлюють сумніви, що на посаду Президента претендує справді здоровий кандидат.
 
Мовляв, саме зразки волосся і сечі здатні виявити і засвідчити факти вживання наркотичних речовин як упродовж останніх 90 днів, так і більше. Тоді як у зразках крові наркота зберігається не так довго. 
 
Натомість Зеленський мовчить. Мовчить про те, чому не прийшов здавати аналізи туди, куди ж сам запрошував Порошенка. Про те, чому здав лише кров і чи є він справді здоровим і не має залежності від усіляких там «кайфових» речовин.
 
Мовчить про політичні вподобання свого фаната Пальчевського, який, не криючись, заявив пропагандистським російським ЗМІ, що мріє про союз України з Росією. 
 
Єдине, на що спромігся пан Зеленський після явно фіктивного забору крові на публіку, так це лаконічне: «У нашій історії з аналізами стався казус».
 
Адже кандидат особисто оприлюднив документ, на якому датою здачі аналізу значилося 2 квітня, після чого медики панічно виправили дату на 5 квітня.
 
І дарма у клініці «Євролаб» намагалися виправдатися, мовляв, у результатах помилково вказали невірну дату забору крові. Адже будь-хто може переконатися, що вся документація у цій сучасній комп’ютеризованій клініці датується автоматично.
 
І якщо Зе-кандидат здавав кров 5 квітня, а йому дали документ за 2-ге, це означає, що він отримав банальну підробку. 
 
Водночас український боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України Володимиру Зеленському та Петру Порошенку здати аналізи в міжнародній організації WorldAnti-DopingAgency, що здійснює координацію боротьби з допінгом у спорті.
 
«Якщо ви такі відкриті і зацікавлені в об’єктивному результаті, то зробіть це за репутаційно перевіреним методом у міжнародній організації WADA», — наголошує Кличко-молодший і додає, що може допомогти організаційно в процесі, «щоб це не виглядало так кустарно», і навіть оплатити витрати.
 
Наразі на заклик Кличка пройти антидопінговий тест WADA відгукнувся лише Порошенко. У неділю ввечері глава держави пообіцяв, що пройде тести WADA вже на початку цього тижня, коли в Україну приїдуть керівництво і експерти цієї організації.
 
«Це є надзвичайно і принципово, щоб тести провела WADA — найавторитетніша у світі міжнародна організація допінгового контролю, яка забезпечувала виведення на чисту воду і Російської допінгової агенції, і авторитет якої не викликає жодного сумніву», — заявив пан Порошенко.
 
А що ж пан Зеленський? VIP-клієнт «Євролабу» наразі мовчить. Невже і WADA йому не підходить?