Правда — на вагу золота: бібліотеки Вінниччини поповнилися книгами про українську історію

05.04.2019
Правда — на вагу золота: бібліотеки Вінниччини поповнилися книгами про українську історію

У рамках проекту Микола Герасименко передав бібліотекам книги історичної тематики з власної книгозбірні.

Днями Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» та філія музею «Інститут дослідження Голодомору» спільно з Всеукраїнською правозахисною організацією «Меморіал» імені Василя Стуса, за підтримки газети «Україна молода», у Вінницькому педуніверситеті імені Михайла Коцюбинського організували презентацію книг про трагедію 1932-1933 років, встановлення Української державності та маніпулювання Росії фактами української історії.
 
 
Комплекти історичних книг — понад півсотні назв — спільно передали у бібліотеки Вінниці та області.
 
 
До реалізації проекту долучився дослідник Микола Герасименко, який передав бібліотекам книги історичної тематики з власної книгозбірні. 
 
 
Тепер для вінничан доступнішою стала правда про українську історію.
Фото надані організаторами проекту.
 
Відтепер, наприклад, викладачі та студенти Вінницького медуніверситету імені Миколи Пирогова  матимуть змогу користуватися 60 примірниками унікальних, рідкісних видань, друкованих обмеженим тиражем, які призначені винятково для бібліотек.
 
Зокрема, тепер доступнішими стали монографії та дослідження «Нас вбивали, бо ми — українці», «Великий терор», «Репресовані» щоденники», «Українська Друга світова», «Війна за свідомість».
 
Усі книги мають українське патріотичне спрямування, а головне — правдиві. Багато з них документами та свіддченнями очевидців розкривають трагедію Голодомору-геноциду української нації.
 
Заходи у Вінниці відбулися у рамках  освітньо-патріотичного проекту «Книги для 100 університетів і бібліотек України».
 
«Перемога народжується не на полі бою, а у школах та університетах» — із цим меседжем проект рухається країною, відкриваючи громадськості правду про різні хронологічні періоди історії України, зазначають в Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».