Коломойський натякнув, що планує забрати назад націоналізований «Приватбанк»

26.03.2019
Олігарх Ігор Коломойський заявив в останньому своєму інтерв’ю, що очікує на «правову оцінку і компенсацію» у справі націоналізації банку в разі програшу Петра Порошенка на виборах Президента України.
«Для нас дуже важливі кілька аспектів цієї історії. Перший — це очистити своє ім’я, другий — покарати винних, третій — отримати компенсацію в тому чи іншому вигляді», — зазначив він, наголосивши, що зовсім не проситиме Володимира Зеленського — у разі його перемоги на найближчих президентських виборах — компенсувати «збитки» за націоналізацію «Приватбанку». Аналогічну заяву зробив і сам Зеленський.
«Володимир Зеленський запевняє, що не віддасть Коломойському банк, якщо стане Президентом. Це правда. Замість нього все зробить незалежний український суд», — прокоментував ці слова економічний аналітик Сергій Фурса. Нагадавши принагідно обставини націоналізації «Привату». 
«Якщо хтось забув, то держава змушена була націоналізувати «Приватбанк», адже його власники виводили гроші з банку, збудувавши ідеальну піраміду, пилосос, який висмоктував гроші у вкладників і скеровував їх на бізнес акціонерів. Банк не працював, як звичайна фінансова установа, а весь корпоративний портфель складався з кредитів пов’язаним особам. І повертати гроші ці пов’язані особи не збиралися, — сказав Фурса. — Після того, як держава націоналізувала банк, щоб його падіння не обрушило всю банківську систему і гривню, постало питання про відповідальність за злочини. У цивілізованій країні менеджмент банку давно б сидів у в’язниці. Але не в Україні...».
Сьогодні ж, за його словами, Коломойський підвищує ставки. «Відчуває, що у нього багато козирів на руках. А ще рік тому йшлося про те, зможе чи ні українська держава змусити олігарха заплатити за шкоду, якої він завдав українській державі», — нагадав експерт. 
Звинувачення на адресу менеджменту «Привату» підтвердила детективна агенція «Крол» за підсумками аудиту фінустанови: за її даними, до націоналізації наприкінці 2016 року «Приват» був об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвели до збитків у сумі 5,5 млрд. доларів.