«Донбас» близький до того, аби стати першим фіналістом розіграшу в УХЛ

22.03.2019
«Донбас» близький до того, аби стати першим фіналістом розіграшу в УХЛ

«Дніпро» та «Кременчук» ведуть запеклу боротьбу за місце у фіналі. (Фото з сайта uhl.ua.)

Поява в хокейному чемпіонаті країни амбітного новачка з Херсона серйозно вдарила по чемпіонських амбіціях «Донбасу».
 
 
Тривалий час очолюючи турнірну таблицю регулярного чемпіонату, дебютанти з «Дніпра» неабияк підігріли інтерес до національної першості.
 
 
У Херсоні задумалися над необхідністю збільшення глядацьких місць на льодовій арені, а в Україні заговорили про можливу зміну володаря чемпіонського титулу.
 
 
Довгий час шестиразовий чемпіон країни з Донецька ніяк не міг перемогти в чемпіонаті дніпрян, однак iз наближченням «плей-оф», призвичаївшись до свого нового-старого наставника Сергія Вітера, котрий, нагадаємо, посеред сезону, замінив на тренерському містку «червоно-чорних» словака Юліюса Шуплера, «Донбас» зумів намацати переможну гру й у підсумку виграв «регулярку».
 
Вихід на вітчизняну хокейну орбіту «Дніпра» відчутно пожвавив інтригу в регулярному чемпіонаті. Водночас, швидко долучившись до компанії претендентів на «золото» — фіналістів минулорічного «плей-оф» — «Донбасу» та «Кременчука», херсонський колектив вніс асиметрію в розстановку турнірних сил.
 
Зрештою, вийшло так, що півфінальні пари нинішньої «золотої» гонки набули абсолютно нерівнозначного вигляду. Якщо кожне протистояння другої та третьої команди регулярної першості — «Кременчука» та «Дніпра» відповідно — це запекла битва, а підсумковий результат дуелі — таємниця за сімома замками, котру, не виключено, вдасться розкрити лише в заключному сьомому матчі серії, то в півфіналі за участі переможця «регулярки» та її четвертої команди — «Донбасу» та «Білого барсу» — все має завершитися значно раніше.
 
Коли «барси» Костянтина Буценка ви­грали у фаворита третій матч півфінальної серії, наставник переможців заявив, що це був найкращий матч місцевої команди з часу зведення в Білій Церкві льодової арени.
 
Проте, аби на рівних конкурувати з чинним чемпіоном країни, «Білому барсу» потрібно видавати «на-гора» матчі подібного рівня постійно. Епізодичні ж сплески хокейної майстерності наразі можуть забезпечити підопічним Буценка хіба що уникнення «сухого» розгрому в серії до чотирьох перемог, котра добігти свого кінця може вже в п’ятницю в Дружківці.
 
І тоді у команди Сергія Вітера з’явиться додатковий час для того, аби максимально добре підготуватися до поєдинків за «золото» з суперником, який, слід визнати, значно переважатиме «барсів» за своїм потенціалом.
 
«Дніпро» чи «Кременчук» опонуватиме «Донбасу» у фіналі — з’ясується не раніше неділі, оскільки після чотирьох зіграних командами Дмитра Підгурського та Олександра Савицького матчів зберігалася рівновага (2:2). Не виключено, що з’ясовування стосунків між херсонським та кременчуцьким клубом продовжиться й наступного тижня, коли за рівного рахунку в серії  командам доведеться зіграти на Полтавщині вирішальний, сьомий, матч. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Півфінальна серія (до чотирьох перемог). «Донбас» — «Білий барс» — 9:1, 5:4, 1:2, 4:3 (рахунок у серії — 3:1). «Кременчук» — «Дніпро» — 1:3, 3:2 ОТ, 1:0, 0:3 (2:2).
Чвертьфінали (до двох перемог). «Дніпро» — «Крижані вовки» — 7:1 і 5:0 (2:0). «Білий барс» — «Динамо» — 2:0 і 3:1 (2:0).