Вартість будівництва транспортної розв'язки на Шулявці складає близько 1 мільярда гривень — Кличко

19.03.2019
Зведення нового Шулявського шляхопроводу в Києві триватиме 17 місяців.
 
Демонтаж старих конструкцій розпочали вночі 17 березня. А безпосередньо будівництво почнуть уже в квітні.
 
Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив очільник столиці Віталій Кличко. 
 
«До кінця року має бути здійснений великий обсяг робіт зі зведення об’єкта. Для цього нам також потрібно знести частину цеху номер 5 заводу «Більшовик». Там буде побудовано нову частину транспортної розв’язки. За оцінками фахівців, загальна вартість робіт — близько 1 млрд. гривень. Це буде сучасний об’єкт транспортної інфраструктури столиці. Також на новому шляхопроводі облаштуємо й велодоріжки», — зазначив він.
 
За словами Віталія Кличка, сьогодні в Києві потребують ремонту понад 70 мостів i шляхопроводів, що перебувають у передаварійному стані. І їх поступово оновлюють.
 
Але на це потрібні колосальні кошти і час, оскільки в утримання міської інфраструктури десятиліттями не вкладали грошей.
 
Міський голова Києва перепросив у киян i гостей столиці за тимчасові незручності, пов’язані з ремонтом мосту на Шулявці.
 
«Але по-іншому такі масштабні роботи не здійснити. Реконструкція транспортної розв’язки триватиме на перетині вулиць Вадима Гетьмана — Олександра Довженка та проспекті Перемоги. А рух транспорту на цей час буде організовано прилеглими вулицями», — додав мер.