Із тепловізорами і не тільки: у Харкові ще удосконалили знаменитий танк ­­­­Т-­­64

13.02.2019
Із початку минулого року українська армія отримала більше сотні модифікованих танків ­­­­Т-­­64.
 
Ідеться про основну бойову машину бронетанкових підрозділів ВСУ, яка продемонструвала чудові технічні можливості при прямому зіткненні з ворогом на сході країни.
 
Як повідомила прес-служба концерну «Укроборонпром», до складу якого входить виробник моделі Харківський бронетанковий завод, Т-64 зразка 2017 року отримав розширені бойові можливості за рахунок нових тепловізорів, цифрових радіостанцій, засобів супутникової навігації та нового динамічного захисту. Такої кількості машин достатньо для переозброєння окремої танкової бригади.
 
Підприємство продовжує роботу з модернізації наявних Т-64 до рівня, який дозволив харківській бойовій машині взяти участь у танкових змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge.
 
Саме цю модель демонстрували під час параду з нагоди Дня Незалежності України минулого року.
 
Технічне оновлення танка передбачає, зокрема, інтеграцію сучасних нічних приладів спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління.
 
Їх встановлюють на штатні кріплення та підключають до електричної мережі танка без її змін, що дозволяє значно скоротити час реконструкції і витрати коштів.
 
Завдяки високоякісним комплектуючим, оновлені Т-64 мають також високу стійкість до світлових завад, у тім числі — перешкод в інфрачервоному діапазоні.
 
Особливу цінність мають інтегровані у прицільний комплекс навідника тепловізори, здатні виявити, розпізнати та знищити противника у будь-який проміжок доби та за будь-якої погоди. 
 
Свого часу Т-64 був створений Харківським конструкторським бюро під керівництвом Олександра Морозова і постачався до елітних армійських частин.
 
Модель увійшла в історію світового танкобудування завдяки інженерним рішенням, які дозволили скоротити кількість екіпажу до трьох осіб. Наразі оновлений Т-64 зразка 2017 року повністю відповідає сучасним технічним вимогам і серійно постачається до українських танкових підрозділів.