Запорізький «Мотор» поновив свої виступи у Лізі чемпіонів із перемоги

12.02.2019
Запорізький «Мотор» поновив свої виступи у Лізі чемпіонів із перемоги

Борис Пуховський плідно попрацював для перемоги «Мотора» над «Фленсбургом». (Фото з сайта handball.motorsich.com.)

У нинішньому «лігочемпіонському» сезоні запорізький «Мотор» змушений активно надолужувати згаєне на його старті.
 
 
Уперше в історії  отримавши місце в когорті елітних клубів суперліги, груповий раунд український чемпіон розпочав з чотирьох поразок поспіль, котрі, закономірно призвели до відставки головного тренера.
 
 
Однак зміна молодого поляка Патріка Ромбеля на досвідченого Миколу Степанця стала для «мотористів» дієвим каталізатором — повернення до керма команда її старого наставника допомогла запорізькій команді досягти суттєвих змін у турнірній таблиці й позбутися статусу беззаперечного аутсайдера групи.
 
Після 11 турів у своєму октеті «Мотор» посідає шосте місце, котре є останньою, прохідною до «плей-оф» ЛЧ позицією.
 
Більше двох місяців у суперлізі тривала зимова пауза, під час котрої запоріжці активно спарингувалися з серйозними суперниками в Німеччині.
 
Відправляючи у січні команду до Дессау, в запорізькому клубі наголошували, що в Німеччині команда цілеспрямовано готуватиметься до матчів Ліги чемпіонів.
 
Свій заключний поєдинок на зборах підопічні Степанця виграли у представника бундесліги «Лейпціга».
 
А вже через кілька днів відсвяткували успіх в офіційному матчі з іншим представником німецької ліги — «Фленсбургом», здобувши важливі очки в битві за шосту позицію в «пульці».
 
Після першого тайму підопічні Степанця програвали з різницею в два м’ячі.
 
Але, як розповів після гри правий напівсередній «Мотора» Владислав Донцов, команда не могла знову засмутити своїх уболівальників і, відпочивши, змогла витиснути з себе весь максимум.
 
«У перерві тренер сказав, що нас підтримує велика кількість уболівальників, тому ми повинні показати все найкраще. На щастя, ми дотиснутли опонента й перемогли».
 
За словами головного тренера «Мотора», його підопічним більшу частину матчу нещастило.
 
«Але, коли хлопці почали зменшувати різницю в рахунку, я відчув, що зможемо перемогти, хоча «Фленсбург» і показав, що це одна з найсильніших європейських команд», — відзначив Степанець.
 
Тепер «Фленсбург», який залишився турнірній таблиці третім, та «Мотор» розділяє лише одне очко.
 
Щодо успішного «камбека» «мотористів» у Запоріжжі, то головним її натхненником слід вважати білоруського легіонера команди Бориса Пуховського, котрий відзначився у матчі дев’ятьма точними кидками.
 
Яскравий слід у матчі залишив і воротар запоріжців Геннадій Комок, котрий у вирішальний момент відбив семиметровий пенальті. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. 11-й тур. Група В. «Мотор» (Україна) — «Фленсбург» (Німеччина) — 28:26 (10:12).
Турнірне становище: «ПСЖ» — 20, «Пік Сегед» — 17, «Фленсбург», «Загреб» — 10, «Нант», «Мотор» — 9, «Цельє» — 7, «Скьєрн» — 6.