Канал СТБ покаже російськомовний серіал про життя кріпачки

06.02.2019
Канал СТБ покаже російськомовний серіал про життя кріпачки

Катерина Ковальчук у ролі кріпачки.

Минулого тижня на «1+1» показали останню серію турецького серіалу «Величне століття. Нова володарка».
 
 
Але для тих, хто полюбляє костюмовані серіали та історичні локації, є хороша новина.
 
 
З 25 лютого на телеканалі «СТБ» стартує показ вітчизняної телеепопеї «Кріпосна».
 
 
Це історія такої собі бідної Насті чи рабині Ізаури на український лад. Головна героїня — кріпачка Катерина Вербицька. 
 
Її хрещена мати Ганна Червінська виховувала дівчину, мов свою доньку. Катерина виросла красунею — розумною і освіченою, але вона всього лише річ — майно поміщика Червінського.
 
А річ, як відомо, можна продати, обміняти або й просто викинути геть. Тому Катерина дуже мріє про волю, а до всього ще й закохується у благородного дворянина Олексія Косача.
 
Парі доведеться подолати нелегкі ви­пробування на шляху до свого щастя.
 
Кохання і зрада, благородство і підлість, інтриги і страшні сімейні таємниці — цього всього не бракуватиме у «Кріпосній», якої знято два сезони по 24 серії кожен. 
 
Події розгортаються в Чернігівській губернії в XIX сторіччі. А зйомки відбувалися по всій Україні.
 
В серіалі глядачі побачать палацовий комплекс «Качанівка», Києво-Печерську лавру, Шоколадний будиночок, особняк Уварових і маєток Чечеля в Самчиках, музей просто неба в Переяславі-Хмельницькому, Житомирську обласну філармонію, Тернопільський замок та інші історичні об’єкти. 
 
Роль кріпачки Катрі виконала 25-річна Катерина Ковальчук.
 
Актриса народилася в Санкт-Петербурзі, але свою творчу кар’єру розпочала в Голлівуді. На сьогодні мешкає в Лос-Анджелесі. Кажуть, її обрали з майже ста актрис, які претендували на ролі Каті Вербицької.
 
Також у серіалі задіяні відомі актори Станіслав Боклан, Ольга Сумська, Марк Дробот, Олеся Жураківська, Олексій Яровенко, Максим Радугін, Наталія Васько та інші. 
 
Для героїв стрічки пошили десятки костюмів у стилі вікторіанської епохи. Попри всю красу розкішних суконь, актриси сповна відчули, що таке бути «баришнею» того часу.
 
Адже деякі вбрання важили по 10-12 кілограмів! Носити їх увесь знімальний день та ще й бути туго затягнутою в корсет — ще те випробування!
 
Втім творчій команді проекту повсякчас доводилося занурюватися в ту епоху, вивчати її тонкощі й звичаї.
 
Адже, крім буденного життя поміщиків і селян, зняли кілька весіль, розкішних балів, дуель, похорон, селянське повстання, бордель — і все мало відповідати духу тих часів. 
 
Ще до своєї появи на екранах широко розрекламована стрічка опинилася в епіцентрі скандалу. Адже знята... російською мовою!
 
«Вдумайтесь! Українські кріпаки повального говорять московською... Ну це є треш повний», — обурено написав на своїй сторінці в «Фейсбуці» громадський активіст Андрій Смолій.
 
«Такі масштабні проекти немає сенсу робити тільки для внутрішнього ринку, його треба продавати в інші країни. Цим усе і пояснюється, як і те, що фільм знімається російською мовою. В інших країнах не будуть титрувати, переозвучувати. Тому що це вже інші гроші», — пояснив в одному з інтерв’ю актор Станіслав Боклан.