У Мексиці вибухнув трубопровід iз нафтопродуктами: 85 загиблих

22.01.2019
У Мексиці вибухнув трубопровід iз нафтопродуктами: 85 загиблих

Вибух трубопроводу з нафтопродуктами «Туспан-Тула» в мексиканському місті Тлауелілпан призвів до числених людських жертв.
 
 
Інцидент стався у ніч на суботу, 19 січня, про що повідомив у своєму мікроблозі в соціальній мережі «Твіттер» губернатор штату Ідальго Омар Фаяд.
 
 
Він же, за свіжими слідами, назвав у суботу кiлькiсть жертв: 20 загиблих i ще 71 потерпілий iз пораненнями різного ступеня тяжкості.
 
 
Проте станом на сьогодні кількість загиблих внаслідок вибуху нафтопроводу зросла до 85 осіб.
 
За інформацією вже згаданого губернатора штату Омара Фаяда, ще 72 людей з тілесними ушкодженнями різного ступеня перебувають у лікарнях.
 
За попередніми даними, причиною катастрофи міг стати витік пального через несанкціоновані підключення до трубопроводу. За даними місцевих ЗМІ, на момент трагедії поряд з трубопроводом перебували сотні людей.
 
Вибух стався під час спроби багатьох місцевих жителів набрати бензину в канiстри з трубопроводу, повідомляє місцева влада та державна енергокомпанія Pemex.
 
Сили правопорядку оточили місце катастрофи. За даними концерну Pemex, на місці аварії працюють загони спецпризначення, рятувальники й пожежники.
 
На місце катастрофи також відряджено військових. 
 
Крім того, для допомоги постраждалим залучили 11 машин швидкої допомоги. Також зі столиці в зону катастрофи направили спеціальний гелікоптер.
 
Постраждалих, які отримали сильні опіки, перевезуть у лікарнi Мехіко, запевнили в Pemex. Президент країни Мануель Лопес Обрадор закликав уряд надати допомогу постраждалим.
 
Розкрадання бензину — не новина для Мексики, де це є досить масштабною проблемою. За даними концерну Pemex, у 2018 році кожні 30 хвилин фіксували спробу незаконного відкачування бензину. Губернатор штату Ідальго закликав місцевих жителів припинити розкрадання пального.
 
Серед іншого він наголошує й на небезпеці для життя, котра загрожує тим, хто наважився на таке.
 
Напередодні в Мексиці розпочала роботу національна комісія з надзвичайних ситуацій у зв’язку з інцидентом у штаті Ідальго. Новий уряд країни з початку цього року започаткував програму з боротьби з викраданням бензину. Зокрема, на нафтопереробні заводи були направлені військові, повідомляє «Євроньюз».