Австралієць влаштував собі розкішне життя через технічну помилку банкомата

18.12.2018
Мабуть, сидячи в темниці, за ґратами, є чимало часу обдумати майбутнє, відрефлексувати минуле.
 
А дехто ще й про сьогодення дбає, бо чимало вже знаємо історій, як кулібіни з-за ґрат вигадують різні схеми щодо покращення свого перебування в місцях позбавлення волі.
 
Історія ж жителя Австралії Дена Сондерса зовсім протилежна — чоловік якось несподівано для себе «винайшов» спосіб безбідно і безтурботно проводити час, а потім сам здався, щоб відсидіти за свій злочин у тюрмі.
 
А річ ось у чім. Якось, іще далекого 2011-го, жителю штату Вікторія закортіло вночі перевести 200 баксів із банківської картки на рахунок, а потім зняти їх у банкоматі.
 
На екрані пристрою висвітилось повідомлення, що операція не пройшла, проте автомат гроші видав. Ден перевірив згодом рахунок, і виявилося, що банк гроші не списав.
 
Наступного разу Сондерс також зняв гроші в банкоматі, але й цього разу з балансу їх не списали. Чоловік зрозумів, що вночі банкомат перебував на техобслуговуванні, тому й не реєстрував транзакції, проте гроші видавав.
 
Австралієць знімав гроші, обідав у дорогих ресторанах, пригощав у барах незнайомців випивкою, грав у казино, навіть орендував якось приватний літак, щоб полетіти з друзями на острів відпочити.
 
Але одного разу зумів зупинитися, зрозумівши, що не хоче стати пройдисвітом на все життя. Ден прийшов у банк і здався.
 
Сондерса засудили, і він провів за ґратами рік за звинуваченням у крадіжках. Після звільнення він знову повернувся до своєї роботи в ресторані і, як сам зізнався, ні разу більше не пробував знову обманути банкомат.