У Києві відкрили резиденцію Святого Миколая

12.12.2018
Подарунки, новорічні вітання, вірші, пісні, веселощі та листи. До Дня Святого Миколая залишається трохи більше тижня, проте загадати бажання та попросити у Чудотворця про найпотаємніше можна вже зараз.
 
Цього року в Києві резиденція Святого Миколая розташована у Великій лаврській дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.
 
Малеча та дорослі мають змогу поспілкуватися зi Святим Миколаєм і в самій резиденції написати листа та передати його в руки Миколаю або ж надіслати спеціальною поштою, що розташована у самій резиденції.
 
Серед відвідувачів дивовижної локації і 6-річна Іванка. Разом із мамою вона прийшла попросити в Миколая про подарунок, який хоче знайти під подушкою 19 грудня.
 
«Дуже люблю це свято. Бо кожного року отримую подарунок і з мамою пишу листа. Різочку ще ніколи Миколай не приносив, бо я чемна, — хвалиться «УМ» дівчинка. — Цього року дуже хочу отримати ляльку з колекції, яку збираю, та мама сказала попросити Миколая ще про книжечку, але ляльку хочу більше». 
 
Будиночок, де мешкає святий Миколай, має два поверхи. На першому дітвора пише листи та бавиться в ігри, а вже на другому зустрічається із Чудо­творцем.
 
«Це просто неймовірна ініціатива — зробити таку резиденцію у столиці», — ділиться враженнями з «УМ» Олеся Марищук, мама 8-річного Остапа.
 
«Ми приїхали до родичів у Київ. Коли побачили біля лаври дітлахів, вирішили завітати. Переконалися, що тут справжня оселя Миколая. Тому написали листа, поговорили з Миколаєм і отримали справжній новорічний настрій», — говорить пані Олеся. 
 
Особливістю цьогорічного святкового відкриття резиденції Святого Миколая стало представлення містечка янголів. Це  — міжнародна виставка авторських ляльок «Янголи, ті… що завжди поруч».
 
Презентація проекту спершу відбулася в Тбілісі, а потім завітала до Києва. На виставці у Національному Києво-Печерському заповіднику можна буде побачити роботи близько ста майстрів з України, Грузії, Ізраїлю різної техніки виконання: пап’є-маше, порцеляна, пластик, текстиль, соломоплетіння, кераміка, валяння, печворк, картини, вишиті стрічками та інші.
 
Окремою експозицією представлено виставкові роботи «Музей на крилах» iз міста Кремінне Луганської області. Кожен експонат має свою незвичайну історію.
 
Цікавою новинкою стане вишитий QR-код резиденції. Ще однією родзинкою резиденції буде локація від кінокомпанії Kazka Production — декорації з фільму Тільки Диво / Only a Miracle.