Цимес — у маринаді: рецепт буженини від Анастасії Рябокінь

07.11.2018
Неймовірна буженина. Її так називає автор рецепту, визнана кулінарна майстриня, киянка Анастасія Рябокінь. «Варто спробувати хоча б один раз — і це буде ваш улюблений спосіб приготування печеного м’ясця!» — впевнена вона.
 
Інгредієнти: 1 кг м’яса свинини (я брала вирізку, можна будь-яку частину за смаком)
 
Маринад: на 1 літр води — 3 лаврові листки, 2 бутони гвоздики, духмяний і чорний перець горошком по пару штук, чайна ложка цукру, 30 г солі (я б додала більше).
 
Приготування: складові на маринад довести до кипіння, вимкнути і дати охолонути. У маринад занурити м’ясо. Маринувати два дні в холодильнику.
 
Після двох діб дістаємо м’ясце з маринаду, витираємо зайву вологу, натираємо улюбленими спеціями (в моєму випадку це столова ложка олії, суміш спецій до м’яса, французька гірчиця в зернах, соєвий соус, мелений коріандр, лавровий лист мелений, паприка солодка мелена, роздавлений часник). Тісненько скрутити ниткою, щоб вийшов гарний шматок.
 
Духовку розігріти на максимальну температуру, деко застелити пергаментом, покласти шматок майбутньої буженинки і, не зменшуючи температури, поставити запікатись у духовку на 30 хвилин (якщо вага м’яса більша одного кілограма, тоді і часу додайте трохи більше). І все, залиште його там доходити до повного вистигання. 
 
«Зручніше починати перед сном, і до ранку залишити його в духовці, — радить Анастасія. — В цей час у жодному разі не відкривайте і не зазирайте в духовку!». Звучить інтригуюче. 
Осінь помалу завершується — красива і щедра. Її дари все ще тішать нас, як і її красоти. Готуйте по-осінньому: красиво, натхненно, щедро. Смачного!