Ляшко: «Люди старшого віку повинні відчувати увагу і повагу»

19.10.2018
Ляшко: «Люди старшого віку повинні відчувати увагу і повагу»

У геріатричному пансіонаті в Луцьку Олегу Ляшку дякували за турботу

Олег Ляшко оглянув відремонтовані з його допомогою пральню та харчоблок, пообіцяв добитися виділення коштів на утеплення будівлі, а також поспілкувався з підопічними і працівниками закладу. Лідер Радикальної партії переконаний, що влада повинна забезпечити гідне життя тим, без кого не було б країни. А не кидати їх напризволяще, як сьогодні.
 
«Люди старшого віку повинні відчувати увагу і повагу держави. Вони тяжко працювали і відбудували країну. І сьогодні наша задача — зробити все, щоб влада не знущалася над пенсіонерами і ветеранами, щоб вони не були кинуті напризволяще. Ці люди достойне життя прожили, бо це колишні вчителі, лікарі, робітники. Але владі вони не потрібні, тому і платять їм копійчані пенсії, піднімають ціни на ліки, субсидії забирають. Той, хто не підтримує ветеранів та пенсіонерів — ні про молодь, ні про кого дбати не буде. А для нас увага до людей старшого віку — на першому плані», — зазначив Ляшко.
 
Нинішні пенсії людей, які все життя пропрацювали, лідер РПЛ вважає принизливими, тому бореться за їхнє збільшення.
 
«Пенсія — півтори тисячі гривень, а ціни на ліки і «комуналку» — космічні. Тому ми добиваємося перерахунку пенсій, зниження тарифів на комунальні послуги, скасування рішення уряду і повернення трьом мільйонам українців права на отримання субсидії. Влада економить на простих людях, щоб виконати вимоги МВФ. А треба менше красти та контрабандою займатися. Тоді будуть гроші на все на світі. Ми витрусимо з держави гроші для пенсіонерів і ветеранів: на пенсії, на соціальний догляд, на підтримку!» — запевнив пенсіонерів політик.
 
Обурює Олега Ляшка і те, що українські пенсіонери змушені обирати між ліками та їжею, а багато хто з них взагалі помирає, бо не має грошей на медикаменти.
 
«Моє завдання — знизити ціни на ліки, щоб пенсіонерів не грабували, коли вони приходять в аптеку. Половина людей відмовляється від лікування, бо не має грошей. У Польщі медикаменти втричі дешевші, ніж в Україні, бо там влада контролює ціни. А у нас нічого немає. Тому я добиваюся відновлення державного контролю за цінами, зниження рентабельності, розширення переліку безкоштовних ліків, посилення відповідальності за продаж фальсифікату. Крім того, я вимагаю не закривати лікарні, а, навпаки, збільшити фінансування на них, бо я хочу, щоб люди старшого віку лікувалися і довше жили», — зазначив лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко також подякував персоналу геріатричного пансіонату за турботу і відданість своїй справі навіть при таких копійчаних зарплатах. Подарував по квітці кожній жінці, присутній на зустрічі, не оминув своєю увагою і працівниць харчоблоку, завітавши на кухню.
 
«Робота на кухні тільки на перший погляд здається «блатною». Насправді її можна порівняти з роботою біля мартену — стоїш цілий день біля плити, дуже жарко, нема коли спини розігнути. Або робота прачки, яка цілий день на ногах і ніколи їй голову підняти з-за брудної білизни. І отримують вони — 3200 гривень. Куди з такою зарплатою підеш? Ні в магазин, ні в аптеку. Тому я добиваюся, щоб мінімальна зарплата була хоча б 5000-6000 гривень на місяць. Зараз розглядатиметься бюджет, і наша ключова вимога до нього: перерахунок заробітних плат, щоб у людей були нормальні доходи», — підкреслив Ляшко.