Співзасновник «Майкрософт» Пол Аллен помер у віці 65 років

17.10.2018
Співзасновник «Майкрософт» Пол Аллен помер у віці 65 років

Пол Аллен iз Біллом Гейтсом дружили ще зі школи.

Пішов із життя співзасновник корпорації Microsoft Пол Аллен. Як повідомили в понеділок, 16 жовтня, члени його родини, бізнесмен помер від раку. Йому було 65 років. Раніше повідомлялося, що Аллен страждав від ускладнень неходжкінської лімфоми (пухлини, що вражає клітини крові).
 
Він уже проходив лікування у 2009 році, але два тижні тому повідомив, що хвороба знову повернулася. Інший співзасновник «Майкрософт», Білл Гейтс, сказав: «Я вбитий горем через смерть одного з моїх найдавніших і найдорожчих друзів... Персональні комп’ютери не існували б без нього».
 
Аллен створив «Майкрософт» у 1975 році разом зі шкільним приятелем Біллом Гейтсом. Він залишив компанію в 1983 році після першого захворювання на рак крові Ходжкіна (на той час Полу було лише 30 років), але зберіг за собою частину акцій і місце в раді директорів, повідомляє «Німецька хвиля», а після одужання повернувся у бізнес.
 
Після цього Аллен займався інвестиціями, у тому числі в космічну галузь. Крім того, Пол Аллен також був палким прихильником спорту і володів баскетбольною командою Portland Trail Blazers, а також командою NFL Seattle Seahawks, яка виграла Суперкубок США у 2013 році.
 
У 2018 році бізнесмен посів 44-те місце у списку найбагатших людей планети за версією журналу «Форбс», зі статками 20,5 мільярда доларів. У 2010 році він пообіцяв після смерті віддати більшість своїх накопичень на благодійність. Та й за життя він виділяв на благодійні заходи великі кошти, зокрема віддав понад два мільярди доларів на дослідження мозку.