Ляшко не дозволив вигнати на вулицю 16-річного сироту Микиту Козакова з Дніпра

05.10.2018
Ляшко не дозволив вигнати на вулицю 16-річного сироту Микиту Козакова з Дніпра

Микита Козаков навіть не мріяв, що Ляшко приїде до нього в гості.

Двокімнатну квартиру у хлопця хотів забрати співмешканець матері Яни, яка померла минулого року.
 
 
Цинічний аферист підробив документи через друзів-посадовців, поміняв замки на дверях і вигнав Микиту з хати на вулицю в мороз. Батька у підлітка немає.
 
 
Цю історію Олег Ляшко прочитав в інтернеті в березні цього року і вона вкрай його обурила.
 
Лідер Радикальної партії одразу дав доручення своєму колезі по фракції Сергію Рибалці і всій дніпровській команді стати на захист сироти. Після кількох успішних судів Олег Ляшко особисто приїхав підтримати Микиту.
 
«Коли я прочитав твою історію, у мене все перевернулося всередині. Я сам виховувався в дитячому будинку та інтернаті і не дам нікому ображати сиріт. Мене обурює несправедливість і я борюся з нею завжди, коли бачу. Ці нелюди замахнулися на найслабшого — на сироту. Це нечесно і несправедливо. Хочеш позмагатися силами — знайди рівного собі, тоді подивимося, хто переможе. Але не можна боротися з тими, хто слабший і хто сирота!» — розповів у щирій розмові за чашкою чаю політик.
 
Найгірше в житті Микити вже позаду. Юристи Олега Ляшка допомогли виграти суди за квартиру, а «липові» кримінальні справи на хлопця і його бабусю Наталю Миколаївну закрили.
 
«Тепер хлопець може нарешті нормально вчитися і жити без страху. Але я думаю, що цього не достатньо — треба притягнути до відповідальності тих, хто хотів вкрасти цю квартиру і відкривав ці справи. Вони фактично кришують «бєспрєдєл», який чинився по відношенню до сироти. І ми це так просто не залишимо», — пообіцяв лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко розповів Микиті про своє нелегке дитинство. На своєму прикладі розказав, як треба боротися за життя, щоб стати людиною.
 
«Якщо є своя квартира, то й легше йти по життю: ти знаєш, що тебе ніхто не вижене, завжди є дах над головою, не треба тинятися по підворіттях і ночувати на вокзалах, як я колись. Перед тобою сидить майбутній Президент, але колись я закінчив інтернат і приїхав у Київ. У мене тоді не було житла, я ночував на залізничному вокзалі. Завж­ди пам’ятай: коли ставиш мету і йдеш до неї — можна всього добитися у житті. Ти молодець, що почав боротися за своє майно — звернувся по допомогу, і ми відгукнулись. А якби опустив руки, залишився б без житла і ніхто б тобі не допоміг. У житті завжди треба боротися!» — наголосив народний депутат.
 
Микита по-чоловічому намагався стримувати емоції, але йому це не зовсім вдавалося. Хлопець зізнався, що навіть не мріяв зустрітися з Олегом Ляшком особисто.
«Мені як людині, яка виросла без батька, дуже приємно, що ви заступилися за мене. Дуже дякую за це. І я навіть не мріяв, що ви до мене приїдете. Я вірю у вас. Ви завж­ди тримаєте слово!» — подякував Микита Ляшку.