Екс-мер Полтави збирається йти до суду оскаржувати свою відставку

25.09.2018
Хоч іще кілька днів тому Олександр Мамай зазначав, що не збирається залишати крісло мера, проте невдовзі визнав, що  більше не є міським головою Полтави.
 
Він пояснив, що не з’явився на анонсовану ним сесію міської ради, оскільки, за даними Єдиного державного реєстру Мін’юсту, його вже звільнено з посади.
 
А 24 вересня в офісі партії «Совість України», яку він очолює, екс-мер зібрав прес-конференцію, під час якої заявив, що 28 депутатів мають право таємним голосуванням відправити міського голову у відставку, проте все потрібно робити в законний спосіб, тобто дотримуватися певної процедури. А її, за словами Олександра Мамая, якраз і не було дотримано. 
 
— Ви прекрасно знаєте, скільки різних служб за останні роки займалося моєю діяльністю: управління внутрішніх справ, управління Служби безпеки України й навіть прокуратура. Але на сьогодні немає жодної підозри стосовно мене, не кажучи вже про рішення суду, яке б набрало чинності. Та якщо задіяна велика машина системи, боротися проти неї важко. І все ж я зібрав певні докази і вирiшив звернутися до суду. Нехай він розставить усі крапки над «і». А у псевдовлади, поки суд винесе рішення, є можливість показати свою діяльність, — додав екс-мер.
 
Раніше Олександр Мамай заявляв: якщо проти нього проголосують 28 депутатів, він не стане боротися за крісло міського голови. Тепер сам собі заперечує, бо в суді він хоче скасувати рішення сесії про свою відставку. n