Олег Ляшко вибив кошти на ремонт санаторію УТОС у Боярці

19.09.2018
Олег Ляшко вибив кошти на ремонт санаторію УТОС у Боярці

Олег Ляшко добивається, щоб оздоровчих санаторіїв для людей із вадами зору було більше по Україні.

До кінця року на вимогу лідера Радикальної партії буде відремонтовано один із корпусів єдиного в Україні санаторію для незрячих, що у Боярці. На це вже знайдено 1,6 млн. гривень.
 
 
А наступного року буде виділено ще 20 мільйонів гривень на ремонт іншого корпусу, щоб оздоровитися змогли додатково півтисячі незрячих. Це підтвердив міністр соцполітики Андрій Рева.
 
 
Нагадаємо, в липні цього року УТОСівці звернулися до Олега Ляшка з проханням вберегти від закриття єдиний в Україні санаторій для незрячих, що розташований у Боярці Київської області.
 
Політик одразу ж приїхав на місце, щоб розібратися в ситуації та запевнити людей у своїй підтримці. Прямо на місці зателефонував міністру Андрію Реві, попросив втрутитися, того ж дня надіслав відповідний запит.
 
За два місяці Ляшко приїхав до санаторію вже не один, а разом із Ревою, і привіз гарну звістку — проект ремонту закладу розроблений коштом Радикальної партії, гроші з держбюджету виділені, заклад не лише не закриють, а й розширять! Політик також наголосив, що нікому не дозволить забрати землю, на якій розташовано санаторій. 
 
«От на прикладі вашого будинку вся державна політика. Закрити його — це образити 100 тис. людей, які й так не бачать білого світу. Я дякую міністру соцполітики Реві — за те, що відгукнувся, знайшов гроші. І за те, що у нас є можливість для вас щось робити. Бо коли політики йдуть на вибори — обіцяють золоті гори. То хай зроблять хоч щось, що від них залежить. Нам 30 років розказують, розказують і розказують. Треба менше слів — більше діла. Отакого невеличкого діла, що допоможе кожній конкретній людині. Допоможи, підтримай, і комусь стане краще», — зазначив Олег Ляшко, звертаючись до відпочиваючих у санаторії.
 
«Хочу подякувати Олегу Валерійовичу за небайдужість. Коли влітку більшість чиновників самі відпочивають, причому за межами країни, — є такі політики, які лишаються в Україні і яких цікавить не те, як вони відпочивають, а те, як відпочивають люди. От під час літніх канікул Верховної Ради, коли всі роз’їхалися з України, телефонний дзвінок: «Андрію Олексійовичу, я в Боярці, я зараз із людьми, тут такі умови… Ми повинні це питання вирішити». Ми тоді домовилися з Олегом Валерійовичем, що по закінченні парламентських канікул разом відвідаємо цей заклад у Боярці, щоб побачити на власні очі, що тут треба зробити. Отримали всі необхідні документи, вирішили робити ремонт поетапно», — розповів Андрій Рева.
 
За словами міністра, на першому етапі, який має закінчитися до кінця року, зроблять ремонт одного зі спальних корпусів. На другому етапі — впродовж наступного року — добудують іще один корпус, який наразі перебуває в напіврозваленому стані.
 
«Знаєте, як у Біблії написано? Спочатку було слово. От спочатку приїхали і поговорили, а за словом потім повинно іти діло. От діло зробили, проект зробили, міністра привезли, гроші на ремонт виділили, потім відремонтуємо. Хай кожен так зробить», — наголосив лідер РПЛ.
 
Люди в санаторії не знали, як дякувати Олегу Ляшку. Проте, як виявилося, проблем у незрячих, окрім ремонту корпусу, ще безліч. Політик уважно вислухав кожного, хто до нього звернувся, і пообіцяв узятися не тільки за ремонт санаторію, а й гуртожитків для незрячих по всій країні. 
 
«У нас було 24 дні відпочинку, 6 днів забрали, залишилося всього 18, ну що це таке?», — бідкалася одна з жіночок.
 
«Вернемо не тільки 6 днів відпочинку, а й новий корпус, щоб на 500 людей більше відпочивало, — пообіцяв політик. — Бо незрячі люди — такі самі, як я, як міністр, тільки їм набагато важче у житті. Зроблю все, щоб санаторії, гуртожитки для таких людей будувалися, а не закривалися. Для цього влада повинна мати велике серце і відповідальність перед цими людьми», — заспокоїв політик.