У Нацуніверситеті біоресурсів і природокористування масштабно відсвяткували День знань

04.09.2018
У Нацуніверситеті біоресурсів і природокористування масштабно відсвяткували День знань

Парад першокурсників очолив кінний ескорт. (Фото з сайта nubip.edu.ua.)

Національний університет біоресурсів і природокористування традиційно День знань відсвяткував масштабно і з розмахом.
 
На стадіоні вишу в Голосієві ніде яблуку було впасти — сотні студентів, батьків, колишніх випускників та друзів університету приїхали на свято.
 
Парад першокурсників, який цього року очолив кінний ескорт, грандіозний концерт, виступи спортсменів університету, привітання численних гостей, у тому числі й з-за кордону — НУБіП мав чим вразити присутніх. 
 
«2018-й — рік для нас особливий, НУБіП відсвяткував своє 120-річчя, випустивши за цей час 200 тисяч фахівців, і сьогодні відкрив двері 121-й раз, вітаючи першокурсників і гостей свята», — сказав ректор Станіслав Ніколаєнко.
 
Він додав, що більше 20 тисяч абітурієнтів виявили бажання стати його студентами, і лише 5,5 тисячi достойних це вдалося. Сьогодні серед 30 тисяч студентської сім’ї НУБіП — громадяни 28 країн світу.
 
Їхню підготовку за 32 бакалаврськими спеціальностями і 75 магістерськими програмами здійснюють 3,5 тисячі кваліфікованих викладачів.
 
«Саме завдяки їм наша молодь за результатами всеукраїнських наукових конкурсів і олімпіад увійшла до п’ятірки кращих, — наголосив пан ректор. — Університет постійно посилює свої позиції: цього року він посів 6-ту сходинку в рейнгу ТОП 200, уже втретє входить до світового рейтингу QS. До послуг студентства більше 400 лабораторій, і ми продовжуємо поліпшувати матеріально-технічну базу».
 
«Пам’ятайте, викладачі тільки відкривають двері до знань, а ввійти в них потрібно вам самим. Тож піднімайте якорі і виходьте зі своїх тихих гаваней у буремне життя — до нових звершень», — звернувся до першокурсників Станіслав Ніколаєнко і передав новому студентському поповненню символічний ключ знань.
 
А залікову книжку і студентський квиток вручили перший проректор Ігор Ібатуллін і проректор iз навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.
 
Чашу знань запалили кращі спортсмени університету — магістр агробіологічного факультету Михайло Сятина і студентка факультету землевпорядкування Саїда Джанаєва.
 
А далі — вітання від гостей, які перетворилися на своєрідний парад випускників НУБіП. Своїм секретом успіху з молоддю поділився президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало.
 
Він дуже простий: здоров’я, гарна освіта і бажання бути успішним. І якщо цих трьох складових дотримуватися, то будь-хто з вас зможе досягти таких же успіхів, як і ми — ті, хто сидить сьогодні у президії, наголосив він.
 
А президент Української аграрної конфедерації, народний депутат Леонід Козаченко побажав ректорові продовжувати той же курс, адже він примножує славу університету і сприяє його просуненню в Україні і світі. А студентам нагадав: кожна хвилина навчання — це внесок у ваше успішне майбутнє. 
 
Щороку День знань — це свято, на якому університет дякує своїм друзям. Не став винятком і цьогорічний.
 
Регалії Почесного професора НУБіП Станіслав Ніколаєнко вручив очільникові представництва Польської академії наук у Києві Генріху Собчуку, який подякував за таке високе визнання своїх заслуг та привітав колектив зі святом.
 
Долучився до привітань і професор Вроцлавського університету наук про життя Роман Колач, до речі, почесний професор НУБіП.
 
На згадку про цей візит до Києва у гостей залишився дуже особливий подарунок: науковці факультету конструювання та дизайну просто на святковому стадіоні встановили 3D прин­тер, на якому надрукували герб НУБіП.