Після серії невдалих поєдинків у «Динамо» заговорили про відставку головного тренера

04.09.2018
Після серії невдалих поєдинків у «Динамо» заговорили про відставку головного тренера

Маючи чисельну перевагу, динамівці не спромоглися навіть на гол престижу в поєдинку з «Карпатами». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Поки київське «Динамо» шукає забивного форварда, їхній колишній нападник Мораес регулярно забиває за свій новий клуб.
 
 
Сьомий за ліком гол бразильця в чемпіонаті приніс чергову перемогу «Шахтарю» в національній першості. Динамівці ж не змогли виграти в своєму четвертому матчі поспіль.
 
 
Після невдалого завершення «лігочемпіонської» кваліфікації зазнали «біло-сині» фіаско й на внутрішній арені, сенсаційно програвши в рідних стінах львівським «Карпатам» (0:2).
 
Закономірно, що після подвійного провалу в Києві активно заговорили про відставку наставника «Динамо» Олександра Хацкевича.
 
Дехто його слова «про майбутню розмову з президентом клубу, де мають бути прийняті корисні для динамівського клубу рішення», розцінив як підготовку до відставки.
 
Але згодом, коментуючи вищесказане, Хацкевич уточнив, що його неправильно зрозуміли. Самим же футболістам «Динамо» після першої поразки в нинішньому ЧУ, схиливши голови, довелося тримати відповідь за невдалий результат перед сектором клубних ультрас.
 
Щодо програного матчу «Карпатам», то практично весь другий тайм динамівці грали в більшості, проте навіть за таких обставин не змогли бодай одного разу вразити ворота «біло-зелених».
 
Як і у повторній грі з «Аяксом», усі 90 хвилин протистояння з «Карпатами» на вістрі динамівської атаки провів юний новобранець столичного клубу Владислав Супряга. І знову — результат динамівської атаки виявився «нульовим».
 
Тим часом у «Динамо» оголосили про підписання контракту з черговим новобранцем-легіонером. Цього разу, після тривалих очікувань, підпис під контрактом, запропонованим динамівським клубом, нарешті поставив форвард.
 
«Міккель Дуелунд — досить молодий хлопчина, котрий, на мій погляд, може одразу заграти в нашій команді», — наголосив президент «Динамо» Ігор Суркіс.
 
При цьому головний суперник динамівців за чемпіонський титул традиційно не мав проблем у грі з «Маріуполем». А переможний м’яч у поєдинку — на рахунку Мораеса, котрий «виграв» для «гірників» загалом уже четвертий матч у поточному ЧУ.
 
Нічийна ж осічка «Олександрії» на «Арені Львів» дозволила «Шахтарю» одноосібно очолити турнірну таблицю. Водночас підопічні Володимира Шарана, котрі вперше в сезоні впродовж одного матчу пропустили два м’ячі, зберегли за собою другу позицію в турнірній таблиці.
 
А от «Львів», де після кількох стартових турів несподівано змінився наставник — вітчизняний спеціаліст Юрій Бакалов змінив бразильця Жилмара, в якого не виявилося тренерської ліцензії «PRO», необхідної для роботи на чолі клубу прем’єр-ліги, — і з новим керманичем ніяк не можуть намацати потрібну гру.
 
Як і в попередньому турі, підопічні Бакалова знову не втримали переможний рахунок, обмежившись результативною нічиєю — 2:2.
 
А от луганській «Зорі», попри неприємний осад від участі в кваліфікації Ліги Європи, вдалася яскрава перемога. Немов виправдовуючись за болісне фіаско від «Лейпцига» на міжнародній арені, підопічні Юрія Вернидуба в рідному чемпіонаті розгромили «Арсенал-Київ».
 
«Після тяжкої єврокубкової гри хлопці змогли відновитися. Дякую їм», — наголосив наставник «Зорі» Юрій Вернидуб.
 
Поступово виходить зі стартової «сплячки» полтавська «Ворскла». Не маючи необхідності форсувати підготовку на старті сезону, учасник групового раунду ЛЄ невдало розпочав поточний ЧУ — три поразки в чотирьох зустрічах.
 
Утім потроху гра підопічних Василя Сачка набуває обрисів, котрі має демонструвати чинний бронзовий призер національного чемпіонату. У поєдинку проти «Чорноморця» полтавчанам довелося шукати внутрішні резерви, але, в підсумку, в активі «Ворскли» є третя перемога в чемпіонаті. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 7-й тур. «Ворскла» — «Чорноморець» — 2:1 (Кулач, 49; Рижук, 87 (у свої ворота) — Чорний, 63; нереалізоване пенальті: Кулач, 24 («В»)), «Шахтар» — «Маріуполь» — 2:0 (Мораес, 43; Дава, 56 (у свої ворота)), «Десна» — «Олімпік» — 0:1 (Білоног, 55; вилучення: Гітченко, 75 («Д»)), «Львів» — «Олександрія» — 2:2 (Дуарте, 8; Тейлор, 21 — Грицук, 54; Сітало, 83), «Арсенал-Київ» — «Зоря» — 0:5 (Караваєв, 5; Хомченовський, 13, 69; Ратао, 44; Ледньов, 51), «Динамо» — «Карпати» — 0:2 (Швед, 19, 45; вилучення: Мегремич, 56 («К»)).
Турнірне становище: «Шахтар» — 18, «Олександрія» — 16, «Динамо» — 13 (6 матчів), «Зоря» — 11, Чорноморець», «Олімпік», «Ворскла» — 9, «Карпати» — 8, «Десна» — 7, «Львів» — 6, «Маріуполь» — 4 (6), «Арсенал-Київ» — 4.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 7.