Ляшко вимагає дешеві кредити та низькі податки для тих, хто вкладає гроші в Україну

27.06.2018
Ляшко вимагає дешеві кредити та низькі податки для тих, хто вкладає гроші в Україну

Олег Ляшко на «Комбінаті баранкових виробів» у м. Ватутіне Черкаської області ознайомився з процесом виробництва бубликів і пряників.

Щоб економіка розвивалася, по­трібно торгувати не зерном, а готовою продукцією.
 
Про це заявив лідер Радикальної партії під час візиту на «Комбінат баранкових виробів» у місті Ватутіне на Черкащині.
 
За два роки, що існує підприємство, його власники залучили 200 мільйонів гривень інвестицій та створили сотні робочих місць. 
 
Проте від держави не отримали жодної копійки підтримки. Оглянувши виробництво та продегустувавши продукцію, Ляшко наголосив, що треба виправляти таку ганебну політику влади.
 
«Такий багатий стіл повинен бути у кожній українській хаті! Ось запорука розвитку країни. Таке буде, коли перестанемо торгувати сировиною, а будемо продавати продукцію, створену українськими руками», — зазначив лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко переконаний: такі підприємства повинні створюватися по всій Україні. Для цього має бути державна підтримка національного виробника.
 
«У кожному містечку чи райцентрі мають бути такі підприємства. Це робочі місця і зарплати для наших людей. Нам треба не зерном торгувати, а випічкою, макаронами, хлібом, щоб заробляти і приводити в Україну валюту і були стабільні ціни. А в нас вивозять iз країни мільйони тонн зерна, створюють робочі місця закордонним конкурентам і з нашої ж сировини завозять французькі булочки чи італійські багети, за які ми платимо втридорога. Ми можемо робити у сто разів краще, при цьому наші люди матимуть роботу, достойну зарплату і не побиратимуться по всьому світу. А той, хто хоче торгувати сировиною, має платити космічні мита. Ось моя політика!» — пояснив Ляшко.
 
Тим, хто інвестує у виробництво та створює робочі місця в Україні, політик пропонує давати дешеві кредити, встановлювати низькі податки і від­шкодовувати кошти на придбання техніки.
 
«Це підприємство вклало 200 мільйонів гривень у виробництво і не отримало жодної підтримки від держави. Має бути навпаки: хто вкладає в Україну, створює робочі місця українцям — повинен мати максимальну підтримку держави, преференції, експортно-кредитне агентство, а не самі щось роблять, і ніхто їх не питає, як вони виживають. Я забезпечу їм таку підтримку. А тим, хто хоче торгувати сировиною, ми створимо «драконівські» умови, щоб вони не мали жодної можливості грабувати Україну», — підкреслив Ляшко.