На «Черкаських медичних ралі-2018» вибороли перше місце фельдшери з Волині

12.06.2018
На «Черкаських медичних ралі-2018» вибороли перше місце фельдшери з Волині

На «Черкаських медичних ралі-2018» змагаються бригади екстреної медичної допомоги. (Фото надане прес-службою МОЗ України.)

Фельдшери з Волині вибороли перше місце серед 40 команд з України, Литви і Польщі на «Черкаських медичних ралі-2018», яке проходило у Шевченковому краю. На другому та третьому місцях — лікарські бригади із Закарпаття та Хмельниччини.
 
Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги пройшли у Черкассах, оскільки збірна команда цього обласного центру перемогла минулого року на аналогічному чемпіонаті. 
 
Перше місце серед іноземних команд зайняла бригада парамедиків із литовського міста Каунас, а перше місце серед студентів — студенти-фельдшери Черкаської медичної академії. Лікарські, фельдшерські, парамедичні та студентські бригади змагались у рівних умовах, виконуючи ті самі завдання.
 
Бригади відпрацьовували клінічні випадки з реального життя, взаємодіяли всередині системи, а також із працівниками поліції та ДСНС. Кожна бригада екстреної медичної допомоги мала змогу проекзаменувати свої знання щодо виконання протоколів надання медичної допомоги при невідкладних станах, надзвичайних ситуаціях та інцидентах із масовими жертвами.
 
Суддями та експертами були фахівці з екстреної та військової медицини України, Литви, США та Ізраїлю.