Дев’ятикласниця загинула під час обстрілу терористами мирних кварталів поблизу Торецька

30.05.2018
Дев’ятикласниця загинула під час обстрілу терористами мирних кварталів поблизу Торецька

Дарина Каземірова. (Фото з сайта glavred.info.)

Жахлива трагедія сталася на Донеччині на «Зелені свята»: в селищі Залізне поблизу Торецька в результаті артилерійського обстрілу бойовиків загинула 15-річна дівчинка.
 
Як повідомив керівник Донецької області Павло Жебрівський, «дитина перебувала на подвір’ї своєї бабусі в той час, коли туди прилетів великокаліберний снаряд, випущений iз рашистських позицій». За його словами, загибла дівчинка Дарина Каземірова була ученицею 9-го класу, три дні тому вона відсвяткувала свій день народження.
 
Про трагедію поліції повідомив дідусь загиблої в понеділок близько 12.30. Снаряд розірвався за три метри від дитини, тож вона отримала травми, не сумісні з життям.
 
Розпочато кримінальне провадження. Попередньо факт кваліфіковано за ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.
 
Висловлюючи співчуття рідним загиблої дівчинки, перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін написав у соцмережах: «Війна не закінчилася, вона триває, i щодня від неї страждають тисячі наших громадян, жителів Донеччини та Луганщини. Найжахливіше, що страждають i гинуть діти. Пiд час обстрілів бойовиками мирного селища Залізне (за 6 км від Торецька) загинула неповнолітня дівчинка. Дитина вийшла на подвір’я, де її вбило уламком ворожого снаряду...»
 
Перший віце-спікер Ірина Геращенко додає: «Це просто жах. Останні тижні приносять страшні новини з лінії фронту, гинуть військові та цивільні, від обстрілів загинуло кілька дітей. За кожним фактом убивства української дитини має бути відкрито кримінальне прова­дження, й цей фактаж має лягти й у позови України до РФ , яка спонсорує тероризм на Донбасі, в міжнародні суди».
 
Зазначимо, що лише впродовж тижня від обстрілів на Донбасі загинуло двоє дітей — семикласник і дев’ятикласниця.