Василь Ломаченко в рекордно короткий термін виграв свій третій чемпіонський пояс на профі-ринзі

15.05.2018
Василь Ломаченко в рекордно короткий термін виграв свій третій чемпіонський пояс на профі-ринзі

Одним ударом Василь Ломаченко поставив венесуельця Лінареса на коліна й відібрав у нього чемпіонський пояс WBA у легкій вазі. (Фото з сайта isport.ua.)

Той, хто в ніч з п’ятниці на суботу вирішив проміняти нічний сон на перегляд титульного бою за участі Василя Ломаченка та Хорхе Лінареса, точно не пошкодував через недоспані години.
 
 
І нехай цей проміжок часу аж ніяк не був схожим на приємну мить умиротворення, адже боксери тримали в напрузі глядачів упродовж усього протистояння, в підсумку, вийшла справжня боксерська вистава, в якій роль головного героя-переможця дісталася українському бійцю.
 
 
Попри те, що в шостому раунді Ломаченко вперше в професіональній кар’єрі опинився в нокдауні, у Василя знайшлися сили для того, аби переписати історію й за рекордно короткий час — у 12-му поєдинку на профі-ринзі — стати триразовим чемпіоном світу в трьох різних вагових категоріях.
 
Вирішальним для підсумку цього титульного двобою стала потужна комбінація, проведена українцем у десятому раунді. Після серії ударів, останній з яких прийшовся в область печінки Лінареса, суперник Ломаченка опустився на коліно й більше не зміг продовжити поєдинок.
 
Напередодні бою, в якому розігрувався пояс чемпіона світу за версією WBA у легкій вазі, його вже попередній власник, Лінарес, обіцяв, що на відміну від попередніх опонентів українського боксера, котрі, викидаючи на ринг білий рушник, достроково припиняли протистояння, він не здасться.
 
Звісно, капітуляція Лінареса не була настільки безапеляційною, проте вистояти до фінального гонгу 32-річному венесуельцю все ж не вдалося.
 
А скільки було радості у керівника промоутерської компанії «Голден бой промоушенс», легендарного в минулому боксера Оскара Де Ла Хої, коли його підопічний прямим ударом без замаху відправив Ломаченка в нокдаун! 
 
Слід визнати, що у Лінареса було доволі багато шансів відстояти свій титул у бою з нашим співвітчизником. Переважаючи українця у зрості та розмаху рук, він завдав опоненту, котрий ще зовсім недавно змагався в нижчій ваговій категорії, доволі багато влучних ударів.
 
Мабуть, невипадково, до моменту нокауту Лінареса, в записках одного з трьох суддів венесуелець лідирував за очками.
 
Цілком імовірно, що за інших умов рефері в ринзі довелося б винести інше рішення щодо переможця. Утім завершення поєдинку пройшло за абсолютно іншим сценарієм, в якому Василь не змусив нікого сумніватися в своїй боксерській величі.
 
«Великий бій для обох воїнів. Мої вітання Ломаченку», — застосовуючи дипломатичну форму мови, Оскар Де Ла Хоя був змушений визнати силу українського чемпіона. Не залишив без компліментів свого суперника й Супер-Вася, виказавши Лінаресу велику подяку за прекрасний бій. 
 
Промоутер українця Боб Арум уже назвав дату наступного бою Ломаченка, заявивши, що він відбудеться 25 серпня в Лос-Анджелесі. Утім яким буде статус цього протистояння, наразі сказати важко.
 
Попри те, що Ломаченко щосили прагнутиме об’єднати всі чемпіонські пояси в одному дивізіоні, за словами Арума, перемовини щодо об’єднавчого бою в легкій вазі можуть тривати до чотирьох років. 
 
Проте, як свідчить Ломаченко, після того як він опинився в нокдауні, бажаючих зустрітися з ним у ринзі має значно побільшати.
 
«Усі побачили, що я теж людина і також буваю в нокдауні. Думаю, я полегшив роботу своїй промоутерській компанії в плані пошуку майбутніх суперників», — не без жарту відзначив український чемпіон.