У жахливій ДТП у Кривому Розі загинули 8 людей, ще 21 особа — травмована

18.04.2018
У жахливій ДТП у Кривому Розі загинули 8 людей, ще 21 особа — травмована

У тих, хто сидiв спереду в маршрутному таксi, шансiв вижити не було. (Фото з сайта rbc.ua.)

Ще не забулася страшна дорожньо-транспортна пригода восени у Харкові, коли загинуло шестеро людей, як шокувала нова трагедія — цього разу в Кривому Розі.
 
Сьогодні вранці під час ДТП, за офіційними даними, загинуло восьмеро осіб, а ще 21 — травмовано (усі вони госпіталізовані, четверо у вівторок перебували у вкрай важкому стані). 
 
Як стало відомо, близько 5,53 години ранку легковий автомобіль Mazda проїжджав перехрестя вулиць Металургів та Героїв АТО на жовтий мигаючий сигнал (світлофори не працювали) і врізався в «маршрутку», яку ударом відкинуло на зустрічну смугу під колеса великого автобуса зі співробітниками металургійного заводу.
 
На момент зіткнення транспортних засобів у легковому автомобілі перебувало дві особи, в пасажирському автобусі — три особи; в маршрутному таксі орієнтовно було 25 пасажирів, які їхали вранці на роботу.
 
Співробітники поліції одразу перекрили рух — транспорт направили в об’їзд місця пригоди.
 
За фактом ДТП у Кривому Розі поліція відкрила кримінальну справу за порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб. Водія легковика було затримано. На місці інциденту працювали слідчі управління поліції в Дніпропетровській області. 18 квітня у Кривому Розі оголошено Днем жалоби.
 
Додамо, що українські дороги вже не перший рік нагадують зону бойових дій, адже лише за 2017 рік поліцейські зафіксували 162,5 тисячі дорожньо-транспортних пригод (із них з вини п’яних водіїв — 5,8 тисячі).
 
Із цієї колосальної кількості аварій у минулому році Нац­поліцією в країні було зареєстровано 27 тисяч 220 ДТП із постраждалими: 3 тисячі 432 людини загинуло (керування транспортом у стані сп’яніння спричинило 115 смертей), майже 35 тисяч отримали травми.
 
При цьому переважна кількість ДТП сталася через порушення Правил дорожнього руху.
 
Серед порушень, які фіксують найчастіше, — недотримання дистанції, порушення правил проїзду перехресть, виїзд на смугу зустрічного руху, невиконання вимог сигналів регулювання.
 
Варто пам’ятати, і в першу чергу власникам авто, що життя в нас одне, а в дорозі від водія залежить не лише його власне життя, а й безпека пасажирів транспортних засобів та людей «за бортом».