Найбільш високооплачуваною акторкою 2017 року виявилась Емма Стоун

18.04.2018
Найбільш високооплачуваною акторкою 2017 року виявилась Емма Стоун

Емма Стоун.

Американський часопис «Форбс», який любить рахувати чужі гроші, оприлюднив рейтинг акторів і акторок світу з найбільшими доходами за минулий рік.
 
 
На чолі списку з 30 персон перебуває американський актор Марк Уолберг, який заробив за минулий рік 66 млн. доларів.
 
 
А найдорожчою серед акторок виявилася американка Емма Стоун, статки якої поповнилися за минулий рік на 26 млн. доларів.
 
 
29-річна Емілі Джин Стоун, як звучить її повне ім’я та прізвище, здобула світову славу завдяки обсипаному найрізноманітнішими кінонагородами трагікомедійному мюзиклу «Ла-Ла Ленд».
 
За роль головної героїні Мії Долан у цій стрічці вона була, зокрема, відзначена «Оскаром», «Золотим глобусом», премією Гільдії кіноакторів США та вищою британською кінопремією БАФТА. 
 
Минулорічний фінасовий успіх і вивів її в лідери серед актрис. Хоча Емма Стоун не з’явилась «нізвідки».
 
Ще 2013 року американський тижневик «Тайм» назвав її однією з найталановитіших акторок свого покоління.
 
Ще до «Ла-Ла Ленду» вона була відзначена «Золотим глобусом» за роль у підлітковій комедії «Відмінниця легкої поведінки» та премією БАФТО у категорії «Молода зірка».
 
Показово, що Емма Стоун не належить до категорії акторок блискучої вроди, вона схожа на звичайних дівчат, яких ми щоденно помічаємо (чи не помічаємо) на вулиці чи роботі. 
 
Але часопис «Форбс» у своєму аналізі звертає увагу не стільки на особисті якості 30 акторів з найбільшими заробітками, як на різницю в оплаті акторів-чоловіків і акторів-жінок.
 
Емма Стоун з її заробленими за минулий рік 26 млн. доларів посідає лише 15-ту сходинку акторської топ-тридцятки.
 
Перед нею — 14 акторів-чоловіків зі значно більшими заробітками. Назагал у списку — лише 10 жінок. «Форбс» підрахував, що чоловіки-актори з перших 10 місць рейтингу заробили сукупно 488,5 млн. доларів, а 10 актрис списку — 172,5 млн. доларів — майже втричі менше.
 
Більше того, підраховано, що жінки отримують у голлівудських фільмах лише 28,7% відсотка ролей iз текстом. Решта — чоловіки. Ось така вона, гендерна нерівність, на широкому екрані...