На Київщині поліцейські затримали озброєних наркодилерів

13.04.2018
Нарковійна між правоохоронцями й наркодилерами, на жаль, на теренах країни не припиняється ні на день.
 
Як з’ясували в поліції, двоє товаришів із Вишгорода Київської області створили власну нарколабораторію для виготовлення та подальшого збуту психотропної речовини — амфетаміну.
 
А прикривали свій бізнес чималеньким наявним арсеналом зброї та набоїв напівкустарного виробництва.
 
Поліцейські вилучили у підозрюваних наркотики за цінами «чорного ринку» на понад 250 тисяч гривень.
 
Поліцейські перевіряють на причетність до участі в збройних конфліктах на сході України 32-річного чоловіка, в якого вилучили зброю та наркотичну речовину елітного сорту — канабіс.
 
А в будинку його 34-річного спільника ліквідували нарколабораторію, вилучили велику кількість спеціального обладнання та 700 г уже готового до вживання амфетаміну.
 
Очільник поліції Київської області Дмитро Ценов повідомив, що успішну спецоперацію з викриття та затримання зловмисників  провели оперативники Управління протидії наркозлочинності поліції Київщини спільно з працівниками Головного слідчого управління Нацполіції України.
 
Загалом, у місцях проживання підозрюваних проведено чотири санкціоновані обшуки.
 
Наразі вилучене направлено на експертизу. Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.
 
Слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
 
Зауважимо, якби не було попиту на дурман, то не було б і наркоділків, тож не завадить проводити інтенсивну роз’яснювальну роботу серед молоді — перш за все у школах, пояснюючи, до яких трагічних наслідків призводить вживання наркотиків.