Борг українців за житлово-комунальні послуги в лютому збільшився майже на 12%

04.04.2018
Зубожіння заганяє українців у глибоку боргову яму. Держстат України підрахував, скільки недоотримали грошенят наші «нещасні» комунальники.
 
Арифметика досить проста: загалом у лютому 2018 року українські громадяни заплатили за комунальні послуги 10,3 млрд. гривень, що становить аж... 73,3% від нарахованих за цей період сум.
 
Якщо порівняти із січнем минулого року, то борг населення за житлово-комунальні послуги в лютому вже цього року збільшився майже на... 12%, і ця тенденція, на жаль, прогресує. 
 
У Держстаті, а там знають майже все, стверджують, що станом на 1 березня 2018 року українці заборгували за газ, гарячу воду й опалення близько 36,8 млрд. грн.
 
Зокрема, борг за природний газ становить 16,4 млрд. грн., за централізоване опалення й постачання гарячої води — 14,4 млрд. грн., за утримання будинків, споруд і прибудинкових територій — 3,8 млрд. грн., за централізоване постачання холодної води та водовідведення — 1,8 млрд. грн., за вивезення побутових відходів — 0,4 млрд. грн., за використану електроенергію — 3,8 млрд. грн.  
 
Та найсумнішим є те, що навряд чи найближчим часом ця сумна боргова картина зміниться на краще, адже поліпшення життєвого рівня основної маси українців десь іще «за горами».