Священик УГКЦ почав транслювати в Instagram молитви та благословення

13.03.2018
Усе далі розходиться слава про священика УГКЦ Василя Германюка з селища Скала-Подільська на Тернопільщині, і все популярнішою стає його сторінка в соціальній мережі Instagram під ніком @hvmnew.
 
Саме там він не так давно почав транслювати молитви та благословення, що, з одного боку, викликало критику релігійних консерваторів, а з другого — привернуло увагу до слова Божого багатьох молодих людей.
 
Передусім заради молоді, яка більшість свого часу «зависає» в iнтернеті, і започаткував отець Василь свої ще незвичні для пересічного обивателя новації.
 
А почалося все з того, що, долаючи автомобілем шлях між двома неблизькими парафіями, де служить, і промовляючи вголос традиційну ранкову молитву, одного разу священнослужитель вирішив спробувати включити пряму трансляцію в тому ж таки Instagram для друзів-підписників.
 
Зробивши так кілька разів  і отримавши підтримку у вигляді і «лайків», і схвальних коментарів, і кількості переглядів, він зрозумів, що не помилився. Відтак почав транслювати і недільні проповіді.
 
До речі, отець Василь Германюк має свою сторінку і на «Фейсбуцi», де теж поширює пости з духовною інформацією. Він переконаний, що це дуже ефективно і аж ніяк не суперечить закону Божому.
 
Більше того — сучасним священикам навіть необхідно підлаштовуватись під реалії сьогодення. До того ж духовне в iнтернеті є чудовою противагою гріховній інформації, якої там так багато.